DVD FILM ÉS BLU-RAY WEBÁRUHÁZ

DVD FILM ÉS BLU-RAY WEBÁRUHÁZAz utolsó éjszaka Párizsban (DVD)


Specifikáció
Típus DVD
Régiókód 2
Korhatár
Hang francia (DD 5.1)
Felirat magyar
Képarány 2.35:1
Játékidő 88 perc
Kiadó Fantasy Film

Az utolsó éjszaka Párizsban (DVD)

DVD film

Diplomacy (2014)

Megjelenés: 2015.02.10.
Státusz: Nem beszerezhető Ha a termék ára változik értesítést küldünk e-mailben. Ha a termék újra készleten lesz, értesítést küldünk e-mailben.
Szállítás:
Műfaj: dráma
Rendező: Volker Schlondorff,
Szereplők: André Dussollier, Niels Arestrup, Robert Stadlober, Burghart Klaussner, Jean-Marc Roulot, Stefan Wilking, Charly Nelson, Thomas Arnold, Lucas Prisor, Attila Borlan,


Tartalom

1944 augusztusában járunk, amikor a második világháború végkimenetele már eldőlni látszik: Hitler csapatai meggyengültek, a szövetségesek pedig fokozatosan törnek előre. A többgenerációs katonai család sarja, Dietrich von Choltitz tábornok (Niels Arestrup – A próféta, Találkozás Vénusszal) a Führertől azt a feladatot kapja, hogy a legfontosabb épületeiben és hídjainál aláaknázott Párizst robbantsa fel.

Ha Choltitz engedelmeskedik a parancsnak, nemcsak az európai kultúra egy kiemelkedően fontos darabját törli el a föld színéről, de több millió ártatlan embert is elpusztít. Viszont ha megkíméli a várost, akkor a Gestapo mészárolja le az egész hátrahagyott családját.

Az Oscar-díjas Volker Schlöndorff (A bádogdob) legújabb, pattanásig feszülő történelmi thrillerében a rendező a huszadik századi európai történelem egyik legtitokzatosabb történetét meséli el: hogyan menekült meg Párizs és lakossága a teljes pusztulástól 1944-ben. A Fény városa idén augusztusban ünnepli felszabadulásának 70. évfordulóját, de egyetlen emberen, a várost megszálló német csapatok tábornokán múlott, hogy ma is régi pompájában ismerjük, és nem jutott Varsó vagy Drezda sorsára.

Extrák

Ungváry Krisztián történész előadásaAjánljuk továbbá

Az oldal használatával hozzájárulok a sütik (cookie) használatához. További információk az adatkezelésről.