DVD FILM ÉS BLU-RAY WEBÁRUHÁZ

DVD FILM ÉS BLU-RAY WEBÁRUHÁZMagyarország története 4. (10-12. rész)


Specifikáció
Típus DVD
Régiókód 2
Korhatár
Hang magyar (Stereo)
Felirat -
Képarány 16:9 anamorf
Játékidő 75 perc
Kiadó Europa Records

Magyarország története 4. (10-12. rész)

DVD film

(2009)

Megjelenés: 2010.11.10.
Ár: 799 Ft

Eredeti ár: 1 499 Ft

Megtakarítás: 700 Ft

Státusz: Raktáron van Ha a termék ára változik értesítést küldünk e-mailben.
Szállítás:

DVD esetén 1-3 munkanap, Blu-ray filmek 2-4 napon belül kerülnek kiszállításra.


Rendező: M. Nagy Richárd, Varga Zs. Csaba,
Szereplők: Nagy György,

Díszdobozban is kapható:Tartalom

Nagy Lajos birodalma:
Nagy Lajost mióta hívják Nagy Lajosnak? Valóban három tenger mosta a birodalma határait? Hogy működött a 14. századi radiátor? Miért Lengyelországban van az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálosok központja? Miért volt köszvényes a legtöbb uralkodó? Hogyan látták el ostrom idején a budai várat vízzel? Milyen volt a korabeli férfi divat? Miért nincs befejezve a Képes Krónika? Hogyan került a magyarkirálynéi korona Zadarba? Ezekre a kérdésekre adunk választ a sorozat 10. részében.

Legendák és igaz történetek a XV: század elejéről:
A sorozat 11. epizódjában megnézzük, hogyan őrizte meg a terméskő Nagy Lajos lánya, Hedvig lábnyomát; a novigradi várban pedig nővére, Mária magyar királynő börtönét keressük fel. Bemutatjuk Visegrádon Zsigmond palotájának vízöblítéses (!) mellékhelyiségét és melegvizes fürdőszobai bojlerét. Utánajárunk, mi igaz a hírhedt erényövvel kapcsolatban, és felkutatjuk azokat a kénes csevice-forrásokat, amelyek a pokoljáró Tari Lőrinc emlékére bugyognak fel.

Zsigmond, magyar király és német-római császár:
A 12. rész főszereplői: Ozorai Pipo, a király mértékletes lovagja; Cillei Borbála, a kikapós királyné; Zsigmond heroldja, vagyis a címerkirály; és Vlad Tepes, aki Zsigmond király Sárkány-rendjének köszönheti a mai ismert kétes hírű nevét: ő Drakula. De különleges tárgyakat is bemutatunk: például azt az óriási láncot, amellyel a dunai hajóforgalmat lehetett megállítani; a budai várnak a közlekedőedények elve alapján működő vízvezetékét; vagy azokat a középkori graffitivel ellátott, és a várainkban-templomainkban itt-ott felfedezhető építőköveket, amelyekkel az egykori kőfaragómester a könyvelését vezette.

Extrák

* Interaktív menü
* Közvetlen jelenetválasztásAjánljuk továbbá

Az oldal használatával hozzájárulok a sütik (cookie) használatához. További információk az adatkezelésről.