DVD FILM ÉS BLU-RAY WEBÁRUHÁZ

DVD FILM ÉS BLU-RAY WEBÁRUHÁZEgy csodálatos elme


Specifikáció
Típus DVD
Régiókód 2
Korhatár
Hang magyar (Dolby Digital 5.1), angol (Dolby Digital 5.1)
Felirat magyar, angol (halláskárosult)
Képarány 1.78:1 anamorf
Játékidő 129 perc
Kiadó Paramount Pictures

Egy csodálatos elme

DVD film

A Beautiful Mind (2001)

Megjelenés: 2018.11.16.
Ár: 1 999 Ft

Eredeti ár: 9 999 Ft

Megtakarítás: 8 000 Ft

Státusz: Raktáron van Ha a termék ára változik értesítést küldünk e-mailben.
Szállítás:

DVD esetén 1-3 munkanap, Blu-ray filmek 2-4 napon belül kerülnek kiszállításra.


Műfaj: dráma, életrajzi, Oscar-díjas
Rendező: Ron Howard,
Szereplők: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Ed Harris, Judd Hirsch, Christopher Plummer, Paul Bettany, Adam Goldberg, Josh Lucas, Anthony Rapp, Jason Gray-Stanford, Judd Hirsch, Austin Pendleton, Vivien Cardone, Jillie Simon, Victor Steinbach, Tanya Clarke,


Tartalom

1947-et írunk, és John Forbes Nash Jr. (Russell Crowe) megérkezik a Princeton egyetemre, hogy matematikát tanuljon.

A titokzatos nyugat-virginiai zseninek sem pedigrés iskolai múltja, sem pénze nincs ahhoz, hogy bekerüljön az elit diákok körébe. Ám számára semmit sem jelent a társasági élet - sem az órák látogatása. A különc fiút egyetlen dolog érdekli: egy egészen eredeti ötlet megtalálása.

A matematika szakon könyörtelen verseny folyik, és sokan szívesen látnák Nash bukását. Mégis épp a rivalizálás adja meg neki a kellõ lökést: egy este a helyi bárban megfigyeli, hogyan versengenek a fiúk egy szõke lányért, és az ötlet, mely oly régóta kísérti, megfogan.

Megírja dolgozatát a játékelméletrõl - a versengés matematikájáról -, mely bátran szembeszegül Adam Smithnek, a modern közgazdaságtan atyjának doktrínáival. 150 év elfogadott gondolatvilága hirtelen idejétmúltnak tûnik, és Nash élete örökre megváltozik.

Megnyer egy rangos ösztöndíjat, és tanári állást kap, de nem elégedett. A tudomány jelentõs szerepet játszott amerikai második világháborús gyõzelmében, és most, a hidegháború csúcsán Nash feladatot akar az új konfliktusban.

Vágyai teljesülnek, amikor felbukkan a rejtélyes William Parcher (Ed Harris), és szigorúan titkos megbízatást ad neki: ellenséges kódokat kell megfejtenie. Nash teljes szívvel és aggyal veti magát a munkába.

Ám szívére másfelõl is vár feladat. Megismerkedik a gyönyörû és ragyogóan okos Aliciával (Jennifer Connelly), aki Nasht egy számára eleddig teljesen ismeretlen fogalommal ismerteti meg: a szerelemmel.

Összeházasodnak, de Nash nem avathatja be hitvesét kettõs életébe. Ám ennek a munkának, veszélynek és titkolódzásnak súlyos ára van. Alicia a nehézségek ellenére is hisz szerelmében, aki végül legyõzi démonait, folytatja munkáját, és 1994-ben Nobel-díjat kap. Addigra játékelmélete a huszadik század egyik legnagyobb hatású ideájává nõtte ki magát.

 

***ÚJ KIADÁS***

Extrák

* interaktív menü
* közvetlen jelenetválasztás
* Audiokommentár Ron Howard rendezővel
* Audiokommentár Akiva Goldsman forgatókönyvíróval
* Kimaradt jelenetek (választható rendezői kommentárral)
* És további extrákAjánljuk továbbá

Az oldal használatával hozzájárulok a sütik (cookie) használatához. További információk az adatkezelésről.