DVD FILM ÉS BLU-RAY WEBÁRUHÁZ

DVD FILM ÉS BLU-RAY WEBÁRUHÁZA Forma-1 története 1970


Specifikáció
Típus DVD
Régiókód 2
Korhatár
Hang magyar (Stereo)
Felirat -
Képarány 4:3 (Full Frame)
Játékidő 52 perc
Kiadó Europa Records

A Forma-1 története 1970

DVD film

(2004)

Megjelenés: 2006.07.13.
Ár: 999 Ft

Eredeti ár: 1 999 Ft

Megtakarítás: 1 000 Ft

Státusz: Rendelésre Ha a termék ára változik értesítést küldünk e-mailben.
Szállítás:

kb. 3-5 munkanap.


Műfaj: sport
Rendező: -,
Szereplők: -,


Tartalom

1970 az átalakulások éve volt a nagydíjak történetében – az az évad, amelyben az öreg rókák pozícióit feltörekvő ifjak ostromolták, óriási lendülettel futva neki az új évtizednek. Mi sem szimbolizálhatná jobban ezt a harcot, mint a legnagyobbak által használt versenygépek: Jackie Ickx Ferrari 312B-je brutális erejére hagyatkozva próbálta behozni a régimódi konstrukció okozta hátrányokat, míg Jochen Rindt Lotus 72-ese bebizonyította, hogy az aerodinamikai újítások ugyan merésznek tűnhettek, ám a jövőre nézve mégis nagy potenciált rejtegettek, a mérnökök csatája pedig lenyűgöző futamokban teljesedett ki.

A világbajnoki címmel büszkélkedő Jackie Stewart semmiben sem lehetett biztos: miután az első négy futamot sorra más nyerte, Stewart (és vele együtt az egész világ) tudta, hogy bármi megtörténhet. Izgalmas csatározások bontakoztak ki a futamokon, míg egy karambol el nem döntötte hírnév és halál sorsát. 1970. szeptember 5-én a pontversenyben vezető Jochen Rindt Monzában, az edzések alatt végzetes balesetet szenvedett – egyúttal a sportág első posztumusz bajnokává lépve elő.

A Brunswick Films nevet viselő vállalkozás úttörő szerepet játszott a versenyek dokumentálásában, amikor is a szponzorok nyomására mind nagyobb kereslet mutatkozott a közvetítések iránt – még azelőtt, hogy a globális csatornák kora beköszöntött volna. Méltán híres archívumuk anyagainak felhasználásával – köztük számos, eddig még nem látott felvétellel – készített összefoglalónk a Forma–1-es versenyek igen különleges időszakáról ad lényegre törő beszámolót.

Extrák

* interaktív menü
* közvetlen jelenetválasztásAjánljuk továbbá

Az oldal használatával hozzájárulok a sütik (cookie) használatához. További információk az adatkezelésről.