DVD FILM ÉS BLU-RAY WEBÁRUHÁZ

DVD FILM ÉS BLU-RAY WEBÁRUHÁZHídember DVD


Specifikáció
Típus DVD
Régiókód 2
Korhatár
Hang magyar (DD 5.1)
Felirat angol
Képarány 1.78:1 anamorf
Játékidő 145 perc
Kiadó Mokép-Pannónia

Hídember

DVD film

Hídember (2002)

Megjelenés: 2002.11.22.
Ár: 7 999 Ft
Státusz: Raktáron van Ha a termék ára változik értesítést küldünk e-mailben.
Szállítás:

DVD esetén 1-3 munkanap, Blu-ray filmek 2-4 napon belül kerülnek kiszállításra.


Műfaj: dráma, életrajzi, történelmi
Rendező: Bereményi Géza,
Szereplők: Eperjes Károly, Bodó Viktor, Kováts Adél, Irina Latchina, Marius Bodochi, Cserhalmi György, Darvas Iván,


Tartalom

A film története 1820 és 1860 között játszódik a Habsburg Monarchiában és egy különleges szellemi és anyagi képességekkel született, magyar származású arisztokrata életét mutatja be. A Napóleon bukása utáni években az ifjú Széchenyi gróf könnyelműen elcsábítja bátyja feleségét és az ezt követő botrány tönkreteszi tiszti karrierjét.

A megszégyenített asszony hirtelen halála végzetesen megváltoztatja a léha fiatalembert, aki azontúl a felelősség megszállottja lesz és nagy művek létrehozásával akar úrrá lenni sorsán. Egy nagyszabású barátság és egy különös, minden akadályon felülemelkedő újabb szerelem segítségével a gróf a korszak híres politikusa lesz, a magyar ellenzék vezére - és ezzel szándékai és neveltetése ellenére a Habsburgok ellenfele. Felelősnek érezvén magát az elszabadult társadalmi indulatokért az engesztelődést akarja szolgálni. Egy híd építésébe kezd a Dunán, mely a Nyugat és a Kelet közötti kapcsolat jelképe lenne a korabeli Európában.

Hírneve és befolyása olyan méreteket ölt, hogy amikor az 1848-as forradalmak alapjaiban rázkódtatják meg a Monarchiát, beleőrül az önvádba. Amíg elborult elmével vegetál egy Bécs melletti magánszanatóriumban, rémlátomásai valóra válnak: a Monarchia különös kegyetlenséggel torolja meg a magyar provincia lázadását, barátait kivégzik és az engedetlen ország az övéhez hasonló apátiába süllyed. Ekkor a már öreg gróf csodás hirtelenséggel visszanyerve régi képességeit és energiáját úgy dönt, hogy felrázza hazáját és egy utolsó, nagy játszmába kezd a Birodalommal...

Extrák

• Interaktív menü
• Közvetlen jelenetválasztás
• Werkfilm
• Speciális effektusok
• Előzetes
• FilmográfiaAjánljuk továbbá

Az oldal használatával hozzájárulok a sütik (cookie) használatához. További információk az adatkezelésről.