DVD FILM ÉS BLU-RAY WEBÁRUHÁZ

DVD FILM ÉS BLU-RAY WEBÁRUHÁZ

  • vegjatek
  • aladdin
  • ketlepes
  • pikachu
  • marvel
  • miutan
  • kedvencek
  • alita

Hogyan rohanj a veszTEDbe - Filmkritika

Írta: Ezüst Koppány | 2014.10.31.

Hogyan rohanj a veszTEDbe

Avagy útmutató azoknak, akik nem a megfelelő korba születtek!    Gondoltál már arra, hogy nem éppen itt kellene lenned, nem pont ebben a korban? Én sokszor, s úgy tűnik, hogy másnak is megfordult ilyesmi a fejében. Persze, ettől még nem lesz változás, de jobb lehet a jelen, az adott korszak, csak meg kell találni benne azt a bizonyos jót. És nem árt tenni is érte!


    A sokat emlegetett kor esetünkben a western időszaka, ami szép elnevezés meg minden, de valahogy még sem érzem az igazinak. Sebaj, ez maradt meg a köztudatban, szóval ezt a kifejezést használom én is.

    A Hogyan rohanj a veszTedbe film alapkoncepciója rém egyszerű: főszereplőnknek a vadnyugaton kell élnie, ami nem éppen egy leányálom a sok gyilkolászás, balhék, fertők miatt, és egyáltalán nem is akar ott élni. Persze tudja, hogyha máshova megy, ott sem lesz sokkal jobb, de egy bőven az isten háta mögötti helyen lakik, tehát érthető, hogy mégis máshol szeretne lenni. Persze a legnagyobb baja a korszakkal van, ráadásul szerelme még dobja is egy másik pasiért, aki gazdagabb, és a férfiasabb jártasságokban sem jeleskedik. Célba lövés, bunyó, ivás. Kellemetlen. Nem úgy nekünk, nézőknek!    A készítők nem csak jól ráéreztek az ebben a helyzetben rejlő rengeteg humorforrásra, de szinte kiválóan hozták is ki belőle a lehető legtöbbet. Főleg azzal megspékelve a történeti szálat, hogy az egyik leghírhedtebb bandavezér pont főszereplőnk városkájában „pihenteti” asszonyát. Természetesen nem rózsás a viszony közöttük, és új szerelem bontakozik ki, a szokásos csalódással egyetemben, mi jellemző a filmekre, lényegében minden filmre, főleg a romantikus vonulattal rendelkezőkre, de amúgy minden másra is.

    A képlet itt is tökéletesen ugyanaz: csalódás, kiábrándultság, új remény, boldogság, súlyos csalódás, szakadékszéle, kilátástalanság, majd csodás megoldás és hepi mindenki! Ennyi, nem több. Viszont ez baromira nem is érdekel, és nem is zavar, mert a szereplők kifejezetten jók, a magyar szöveg szintén, egyedül Barney hangját rontották el nagyon, ellenben a jelenetek és a poénok nagyon a helyükön vannak! Nem mindegyik beszólás üt, de azért megmosolyogtat, ami így hibátlan, mert akad 1-2 olyan megjegyzés, ami bizony könnyen a padlóra küldhet!    A Hogyan rohanj a veszTedbe annyira ütős, hogy nem is sikerült rendesen, egyhuzamban végig néznem a filmet, mert időnként meg kellett állítanom, hogy túl lépjek bizonyos szövegen, és tudjam követni az eseményeket. A néhány kikacsintás, illetve cameó más alkotásokat illetően kifejezetten zseniális! Mint ahogyan az is, hogy sikerült elérniük nálam azt, hogy nagyon is pozitívan értékeljem ezt a művet. Sokan dicsérték, majdhogynem istenítették, és az egekbe magasztalták, szóval eleve úgy kezdtem el nézni, hogy negatívan. Tudom, tudom, ez hiba, és nem szabad így, de különösebben nem zavar. Ha egy film jó, akkor úgy is megfordítja a kezdeti véleményemet és hangulatomat.

    Ezek alapján ez a film valóban jó! Simán meggyőzött, nem kellett sok idő hozzá, és olyan alkotás lett, amit bőven többször is meg lehet nézni! Az unalmasabb pillanatok sem üresek, és amikor már kezdenének túl hosszúra nyúlni, mindig akad a háttérben egy kis apróság, valami, ami megmozgatja a csendesedni készülő tócsát, hogy rövid időn belül tengerként hullámozzon!


A film megvásárolható DVD-n és Blu-ray-en is!
A DVD film változat a szokásos magyar és angol 5.1-en kívül még sok más nyelvet és feliratot is tartalmaz. 111 percben élvezhetjük a filmet, sajnos extrák nélkül.

Hogyan rohanj a veszTedbe DVD film


    A Blu-ray film verzió ennek a tökéletes ellentéte! A "kék" korongon már 116 percben nézhetjük a filmet többek között magyar DTS és angol DTS-HD 5.1 hanggal, és a magyar és angol mellett még rengeteg feliratot kapunk. Bonusz anyagokban meg szinte dúskálhatunk! Igaz, magyar felirattal vannak, de rengeteg bővített jelent, alternatív jelenet, alternatív kezdés és zárás, bakiparádé, kimaradt jelenetek és sok egyéb kisfilm az adott korszakról, életről, szokásokról, és persze magáról a forgatásról is.

Hogyan rohanj a veszTedbe Blu-ray film
Legfrissebb cikkeink

Az oldal használatával hozzájárulok a sütik (cookie) használatához. További információk az adatkezelésről.