DVD FILM ÉS BLU-RAY WEBÁRUHÁZ

DVD FILM ÉS BLU-RAY WEBÁRUHÁZ

  • vegjatek
  • aladdin
  • ketlepes
  • pikachu
  • marvel
  • miutan
  • kedvencek
  • alita

Szerelemre hangszerelve - Filmkritika

Írta: Bogyó Bernát | 2015.05.03.

Szerelemre hangszerelve (Begin Again)

 

Utcazene házilag

 

       Kinek jutna eszébe egy zenei albumot New York utcáin felvenni? Házilag barkácsolt technikával, pusztán lelkesedésből, ingyen dolgozó zenészekkel, egy ismeretlen szerző dalaiból annak saját előadásában, gyakorlatilag pénz nélkül.

     Dan Mulligan, a negyvenes, valaha sikeres és tehetséges lemez producer jobban már nem is lehetne szétcsúszva. Kamaszodó lánya és különélő felesége számára szinte nem létezik. Élete folyamatos alkoholmámorban telik, aminek eredményeként saját cégéből is kirúgják. És épp mielőtt úgy döntene, hogy akár meg is ölhetné magát, egy bárban meghallja a saját dalát előadó Grettát. A szegényes körítés ellenére meglátja a lányban és a zenében rejlő lehetőségeket és kissé felemás produceri szerződést ajánl neki – tekintve, hogy már nincs mögötte cég.

     Gretta a pasijával és szerzőtársával, az épp befutóban lévő énekessel, Dave-vel érkezett Angliából New Yorkba, ahol sztárt akarnak faragni belőle. A fiút egyre jobban elsodorják a népszerűség hullámai, míg elengedhetetlennek érzi, hogy szakítson Grettával. A lány ezután régi haverjánál, Steve-nél húzza meg magát. És ekkor botlik bele a kotta részegen nem épp hiteles Danbe.


 

      Miután a férfi korábbi kiadójának nem kell a lány zenéje, a különös páros a fenti megoldáshoz folyamodik. Szerencsére Steve hobbija a régi stúdiók cuccainak begyűjtése. Dan rutinjával a semmiből összehoznak egy zenekart és együtt áthangszerelik Gretta szerzeményeit. A szuperkoncert és a milliós lemezszerződés azonban túl szimpla lezárás lenne egy ilyen rendhagyó mozinak.

    Mark Ruffalo már bizonyította, hogy hősszerelmesként (Hirtelen 30) ugyanúgy megállja a helyét, mint szuperhősként (Bosszúállók). Idei Oscar-jelölése a Foxcatcherben pedig azt is igazolja, hogy a bonyolult és szokatlan karakterekkel sem lehet rajta kifogni. A mindig aranyos és cuki Kiera Knightleyval nem épp kézenfekvő párosításuk valójában meglepően jól működik. Adam Levin a Maroon 5 frontembere önmaga paródiáját alakítja a riadt bölcsészből elvont rocksztárrá változó Dave-ben egyébként remekül.

      A mozi félúton van egy zenekarról forgatott, kulisszák mögötti dokumentumfilm, és egy romantikus elemekkel fűszerezett dráma között. Az egyszerű, de jól eltalált alaptörténeten és váratlan alakításokon kívül a film megajándékozza a nézőt egy ingyenes városnéző-túrával a Nagy Alma fontosabb pontjain és kap egy lemeznyi zenét. Azok is imádni fogják, akik messziről kerülik a romantikus filmeket.

 

 

Szerelemre hangszerelve DVD Film

 

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Az oldal használatával hozzájárulok a sütik (cookie) használatához. További információk az adatkezelésről.