DVD FILM ÉS BLU-RAY WEBÁRUHÁZ

DVD FILM ÉS BLU-RAY WEBÁRUHÁZ

  • vegjatek
  • aladdin
  • ketlepes
  • pikachu
  • marvel
  • miutan
  • kedvencek
  • alita

X-men: Az eljövendő múlt napjai - Filmkritika

Írta: Ezüst Koppány | 2014.10.01.

X-men: Az eljövendő múlt napjai


Avagy az elmúlandó jövő papjai!


    Új divathullám a minél zavarosabb címadás, mert attól sokkal jobbnak fog tűnni a film! Meg persze menőbbnek is, meg egyedibbnek is! Pláne akkor, amikor már a készítők, vagyis főleg az agytrösztök sem tudják, hogy mégis mi a fenét akarnak!


    Bármilyen hihetetlen is, de sajnos ez a helyzet. Készült egy jó kis trilógia az X-menből, ami persze sok sebből vérzett, de a harmadik részben nagyon odacsaptak a mutánsoknak, hullottak rendesen, aztán bummm! Szünet. Hosszabb szünet. Viszont a képregény nagyon keresett még mindig, a karakterek sikeresek, főleg Rozsomák, így ő gyorsan kapott is külön filmeket. Aztán a többiek sem pihenhettek sokáig.

    Viszont komoly probléma lett a lezárás. Nos, mit is lehet ez ellen tenni? Nah mit? Igen! Pontosan! Készíteni kell egy X-men előzményfilmet! Aztán kitalálni, hogy ez egy másik univerzum, de aztán mégis az, csak máshogy, és akkor az időben lehet járkálni, és ugrani, és akkor ami eddig történt az valójában nem is úgy…

    Egyszerűbb lett volna újra elölről kezdeni mindent, mint pl. a Pókember esetében vagy a Fantasztikusokat illetően. Egyszerűbb lett volna, de tulajdonképpen gyökérség is, bizonyos értelemben. Ezért dicséretes próbálkozás ez a mentsük, ami menthető elv. Még ha az első osztályos X-men nem is tetszett igazán, azért egynek nem volt rossz. Majd érkezett a különlegesnek kikiáltott folytatás, amibe bele lehet kötni, de az tény, hogy nagyon erős „jelen kori” világot raktak össze benne, és brutál látványos zúzásokat! Még több ilyet! Még sokkal-sokkal több ilyet!!!

 
    Az öröm nem határtalan, de tulajdonképpen nincs különösebb gond a filmmel. Az adott jelenben nem sok mutáns maradt. Szuper robotok irtják őket, enyhe terminator érzettel. Az egyetlen megoldás a múltba visszatérve megváltoztatni a jelent, vagyis megakadályozni, hogy a robotokat hadrendbe állítsák. Hogy ez sikerüljön, Kitty Pride kap egy újabb különleges képességet, az időutazásra alkalmas energia átvitelt. Bár a test a jelenben marad, mégis a múltba kerül… Tök logikus és érthető, nem? Vagy én voltam túl figyelmetlen a moziban?

    Jah, igen, mert csak a tudatát küldik vissza a ’70-es évek elejére… Furcsa módja az időutazásnak, de lényegtelen. Vagyis nem lényegtelen, mert ez mindennél fontosabb a filmben, viszont a lényeg, hogy kitalálhattak volna valamivel frappánsabb megoldást is. Oké, rendben, képregény adaptáció. Ráadásul egy ’80-as évekbeli történeté! Legyen, nem akadok fent ezen.

    Igazából nincs is miért. A történet pofon egyszerű, ahogy le is írtam. A megvalósítással meg tulajdonképpen nincs probléma. Az adott jelen kifejezetten tetszetős, sőt! Szinte már nyálcsorgatóan masszív és ütős! Olyan akció jelenetek, olyan laza zúzda és aprítás figyelhető meg, ami az eddigi alkotásokban nagyon nem. És közben gyönyörűen előjönnek a jobbnál jobb képességek, amikkel most nem kell spórolni és finomkodni, nem úgy, mint eddig! Persze, ahogy visszatérünk a múltba, máris pihi van, és a jelen eseményei, nem túl hosszúak, ám úgy is szükség van amolyan hosszabb lélegzetvételnyi időkre.

 
    A múlt eseményei sem unalmasak azért, ráadásul akad néhány jobb beszólás is, és akcióból ott sincs hiány, de valahogy még sem annyira erős, annyira megragadó, mint az über robotok ellen vívott csaták. Tudom, túl sokat ömlengtem minderről, de ez tényleg megfogott, még úgy is, hogy a filmnek csak kb. a negyedét teszi ki, vagy még annyit sem.

    Akinek tetszettek az eddigi alkotások, és persze a Marvel művek, amik nagyjából egyáltalán nem váltják meg a filmes világot, viszont többnyire tökéletesen szórakoztatóak, látványosak, humorosak, és messze nem unalmasak, nos, az feltétlen nézze meg az X-men: Az eljövendő múlt napjait, már csak eme kreatív cím miatt is!

    A kiadásos piacon nem erőltették meg magukat, ugyanis pontosan ugyanazt a választékot kapjuk, mint a Godzilla esetében. Csak valami kicsit szerényebb, mint a DVD-s verzió, amin 126 percnyi hosszúságú film van, a szokásos magyar és angol felirattal, magyar és angol 5.1-es hanggal. Minimális extra található a lemezen: bakiparádé felirattal és képek.

    A Blu-ray film változat acélosabb: 131 percnyi főfilm, angol DTS-HD hang. Amolyan alapok, igen, viszont… Tucatnyi kisfilm, szereplőkről, készítésről, tervekről, illetve rengeteg kimaradt jelenet! És árban nagyjából kétszer annyiban fáj, mint a szinte fapados DVD film. Ám, hogy ne húzzam nagyon az időt, pontosan ezek az anyagok találhatóak meg a 3D-s Blu-ray filmen is, amihez természetesen adnak egy 2D-s Blu-ray filmet is, hogy végül választani lehessen még egy limitált kiadású fémdobozos 3D Blu-ray film kiadást is, csak menőbb fémtokban, mely fémtok főleg a Transformersnél és a Vasembernél ütött nagyot. És végezetűl megvásárolhatjuk a film zenéjét CD-n is.

 

X-men: Az eljövendő múlt napjai DVD film

 

X-men: Az eljövendő múlt napjai Blu-ray film

 

 X-men: Az eljövendő múlt napjai 3D Blu-ray film

 
X-Men: Az eljövendő múlt napjai (3D Blu-ray + 2D Blu-ray) - Limitált fémdobozos változat

 

 X-Men: Az eljövendő múlt napjai (CD) - Filmzene

 Legfrissebb cikkeink

Az oldal használatával hozzájárulok a sütik (cookie) használatához. További információk az adatkezelésről.