Igen alapos gyűjtőmunka eredményeként született gasztronómiai és néprajzi művet tarthat a kezében az olvasó. A könyv nem egyszerűen a halleves, a halpörkölt, a halpaprikás és a halászlé ezidáig megjelent legteljesebb gyűjteménye, de egyedülálló abban is, hogy leveses halétel-történeti leírásokat is közread időrendben, a honfoglalás korától napjainkig. Ez emeli ki a munkát a "szabvány" szakácskönyvek sorából: az egyes helységekről pontos, igényes, ugyanakkor tömör és olvasmányos helytörténeti áttekintést kap az olvasó.
A kiadvány a Közép-Duna mente jellegzetes halfőző hagyományait, ma is alkalmazott fortélyait mutatja be. Mindezt élvezetesen, érdekesen, igényes kivitelben tálalva.
Kiadás éve: 2013 Oldalak száma: 274 oldal Kötésmód: kemény kötés ISBN: 9789630864695 EAN: 9789630864695