A 22 Jump Street - A túlkoros osztag pontosan az a film, amiből nagyon kevés van manapság, és korábban sem volt túl sok. Egy olyan folytatás, ami az első részt bőven túlszárnyalja, pedig az sem volt annyira gyenge.  Mondjuk erős átlag. Szóval igazán erős sem volt. De mindez semmit nem von le A túlkoros osztag értékéből!

22 Jump Street - A túlkoros osztag

Újra töltve, tovább képezve!

 

 

            A 22 Jump Street - A túlkoros osztag pontosan az a film, amiből nagyon kevés van manapság, és korábban sem volt túl sok. Egy olyan folytatás, ami az első részt bőven túlszárnyalja, pedig az sem volt annyira gyenge.  Mondjuk erős átlag. Szóval igazán erős sem volt. De mindez semmit nem von le A túlkoros osztag értékéből!

            Hőseink ezúttal egyetemre mennek, és életútjuk ismét jelentősen elválik. Azonban most megfordul a korábbi leosztás, és Jenko (Channing Tatum) lesz a nagyon is közkedvelt, istenített sztár, amit az iskola focicsapatának is köszönhet, hiszen kiemelkedő teljesítménnyel kápráztat el mindenkit. Schmidt (Jonah Hill) amolyan művész lelkek közé keveredik, és roppant gyorsan be is csajozik!

            Egy droghálózatot kell felkutatniuk, és lebuktatniuk, ám a nyomozással nehezen haladnak, és valahogy egyre inkább a saját útjaikra tévednek, ami azt eredményezi, hogy minden eddiginél jobban eltávolodnak egymástól. Az ügy pedig kezd kifogni rajtuk, egyszerűen képtelen előbbre jutni, a személyes problémáik megakadályozzak őket, Jenko meg rádöbben, hogy lehetne más is, az, ami mindig is lenni akart: ünnepelt focisztár, amerikai focié persze.


            Az ellenfél ezzel szemben roppant ügyesen keveri azokat a bizonyos lapokat, és meglepő érzékkel játszik a nyomokkal, és persze a nyomozókkal. Ám ne feledjük, hogy mindenki követ el hibát, és főszereplőink azért nem félnótásak! Amint sikerül rendezniük a barátságra épülő kapcsolatukat, és félretenni a személyes sérelmeket és vágyakat, szinte megtáltosodnak. Képesek lesznek összerakni az apró darabkákat, a morzsákat, a foszlányokat, amit eddig nem osztottak meg a másikkal, és máris kirajzolódik a megoldás!

            Szépen felépített film, bár az alap váz erősen sablonos, de ez lényegében már minden egyes filmről elmondható. Ellenben a humor, a beszólások, a jelenetek, azok mind-mind lehengerelnek! És akad nem egy olyan, ami földön fetrengős röhögő görcsöt képes okozni! Persze, vannak, akik nem vevők bizonyos humorra, és volt ami nekem sem jött be, viszont az alkotóknak sikerült azt elérniük, hogy annyira magába szippantson a film, hogy ne érdekeljenek az olyan szituációk, amik teljesen képtelenségek, amik egyértelműen nem lehetnek a valóságban. Kissé már komolytalanná is vette magát a film, bár ez nem helytálló, mert jó pár kiszólás volt benne, ami valahogy rendben volt, és működött.

            Sok esetben, rengeteg más műnél ez nagyon leugrik, nagyon mesterkélt, erőltetett, de ennél valahogy tökéletesen passzolt. És igen, a szinkron kiemelkedő lett! Manapság ez ritka sajnos. A szereplőkre nem lehet panasz, mert sokkal jobb formát hoznak, mint korábban, még úgy is, hogy egyáltalán nincs semmi komoly elvárás feléjük. Mindezt megfejeli jó néhány olyan poén, ami többször visszaköszön, vagy éppen építkezik a filmben, és egyszer csak atombombaként mindent elsöpörve berobban!

            Az akció és a vígjáték tökéletes keveréke, tökéletes harmóniája, mely jobban nem is vegyülhetne! Lényegében 2014 oltári nagy meglepetése, és egyik legjobb filmje, minden idők legkreatívabb vége főcímével, ami káprázatosan laza fröccsöt vág a nézőhöz, mondván: „Egészség!”

            Ismét 2 kiadás közül lehet választani. És nem csak, hogy lehet, de kell is, mert ez a film megérdemli, hogy DVD-ként vagy Blu-ray-ként a gyűjtemény fénypontja legyen!

            S ha DVD film, akkor…


22 Jump Street - A túlkoros osztag DVD film



 

Magyar és angol 5.1-es hang, magyar és angol felirattal, 107 perces játékidővel, kimaradt és bővített jelenetekkel, kisfilmmel, audiokommentárral, és még néhány egyéb extrával.

22 Jump Street - A túlkoros osztag Blu-ray film

 




A Blu-ray film verzió legalább kétszer több extrát tartalmaz, rengeteg kisfilmet, alternatív jeleneteket, még több poént és 5 perccel hosszabb filmet.





Cikk megosztása