Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren túl, és még azon is bőven túl, a filmesek teljesen kifogytak az ötletekből, ezért feldolgozni és adaptálni kezdtek, meg persze folytatásokat és előzményeket gyártani. A mesék sem kerülhették el végzetüket, hogy egy picit tovább gondolva őket látványorgiában szülessenek újjá!

Demóna


Csipkerózsika újratöltve, felturbózva


    Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren túl, és még azon is bőven túl, a filmesek teljesen kifogytak az ötletekből, ezért feldolgozni és adaptálni kezdtek, meg persze folytatásokat és előzményeket gyártani. A mesék sem kerülhették el végzetüket, hogy egy picit tovább gondolva őket látványorgiában szülessenek újjá!


    Hófehérke vígjáték és fantasy, Jancsi és Júliska kicsit horror, Óz fantasy, s most Csipkerózsika is fantasy! Mert, ami mese, az úgy tűnik, főleg fantasy! Szeretem a műfajt, szóval nem zavar. És kihagytam pár alkotást, tudom. Szándékos volt, hogy ki lehessen majd egészíteni, aki szeretné!


    Ez a film is igyekszik haloványan egyedibb lenni, és kissé másabb szemszögből megközelíteni a klasszikusnak nevezhető történetet. Jelen esetben ezt úgy oldják meg, hogy nem Csipkerózsikát teszik főszereplőnek, hanem a gonosz boszorkát, aki tulajdonképpen egyáltalán nem is olyan gonosz! Csupán jogos bosszút áll az árulásért, melyet élete szerelme követett el ellene holmi pénzért és hatalomért. Úgy hiszem, hogy teljesen jogos Demóna (Angelina Jolie) hozzáállása és reagálása. Ráadásul még hatalma is van hozzá. Persze, nem rossz ő egyáltalán, de hasonló helyzetben, hasonló képességek birtokában nyilván mindenki pontosan úgy cselekedett volna, mint ő.

    Tehát ismét kiütközik a gyarló emberi kapzsiság, ami mindennél fontosabb, és mindennél jobban jellemzi fajunkat. Illetve csak néhányunkat, vagy pont, hogy a többséget, és csupán néhány kivétel akad, akik reményt adnak, hogy lehetnénk jobbak is? Nehéz ezt így megítélni, mint ahogy eme alkotás történetét leírni is. Bár az nem nehéz, hanem fölösleges, mert Csipkerózsika történetét mindenki unalomig ismeri. Azonban eddig csupán egyetlen oldalról találkoztunk vele, egyetlen szemszögből. Most pontosan az ellenkező irányból közelíthetünk, és ez ad a filmnek némi pikantériát.



    El kell ismernem, hogy felettébb látványos lett, s Angelina Jolie egyáltalán nem a kedvencem, nem is szeretem, de kifejezetten hitelesen hozza a boszorka karakterét, aki valójában egy tündéri védelmező teremtés! Szóval egy csöppet ki lett forgatva a sztori, ami egyáltalán nem tett neki rosszat, sőt!

    Szóval a látvánnyal nincs baj, gyönyörű fantasy, érződik a mese is benne, a humor nem túl nyerő, de akadnak kellemes pillanatok, és még érzelmekre is futotta. Egy kevés akcióval megfűszerezve, habár annyira nem is kevés az! Pont megfelelő mennyiségű. Meg is lepődtem, hogy valami unalmas, erőltetett értelmetlenségre számítottam, aztán maximálisan lekötött, szórakoztatott. Egynek tökéletes film volt, és érdemes megnézni, akár családi programként is! Tulajdonképpen úgy érdemes leginkább, mert ez a mű valóban egy olyan kivétel, ami képes szórakoztatni, lekötni, kikapcsolni. Néha picit sok, néha picit sablonos, de ilyesmit bármelyik másik filmre rá lehet fogni, és ebben az esetben valóban olyan anyagot kapunk, aminél bőven szemet lehet hunyni a hibáknak, az apróbb kaptafáknak.




    A beszerezhető lehetőségek közül három akad, amiből a DVD film meglepően fapados. 93 percnyi játékidőt kapunk, 5.1-es magyar és angol hangot, és eme két nyelven feliratot. Extrát semmit, ami felfoghatatlan számomra! Döbbenetes, hogy mostanában nem lehet duplalemezes DVD-ket kapni, és, hogy több ezret kérnek el egy minden bónuszt nélkülőző filmért!

Demóna DVD film



A Blu-ray film változatnál 97 percet kapunk, magyar 5.1 és angol DTS-HD 5.1 hangot és extráka. Igen, extrákat magyar felirattal!
Tündérmeséből film
Eposzi harc kezdődik
Klasszikus ruhatervezés
Demóna lelepleződése

Demóna Blu-ray film

 

És van még egy 3D-s Blu-ray film verzió, amihez természetesen csatolják a 2D-s Blu-ray lemezt is, mely mindenben megegyezik a fentebb leírtakkal. Szóval összességében szegényes ez a film, pedig ennél sokkal-sokkal többet érdemel! Mint ahogy feltétlen ott a helye egy gyűjteményben, csak hát nagyon elgondolkodtató, hogy melyikben és miként. De ezt mindenki eldönti maga.

Demóna 3D Blu-ray és 2D Blu-ray film

 

 

Cikk megosztása