A Műkincsvadászok a normandiai partraszállás és a győzelem napja közötti időszak krónikája - a világ legnagyobb kincsvadászatának és hőseinek állít emléket.

A nagy sikerű regény filmváltozata már látható a mozikban, George Clooney, Matt Damon, Bill Murray és Cate Blanchett főszereplésével.

A Műkincsvadászok könyv a normandiai partraszállás és a győzelem napja közötti időszak krónikája - a világ legnagyobb kincsvadászatának és hőseinek állít emléket.

A nagy sikerű regény filmváltozata már látható a mozikban, George Clooney, Matt Damon, Bill Murray és Cate Blanchett főszereplésével.

Robert M. Edsel olyan bestsellerek szerzője, mint a Rescuing Da Vinci (Da Vinci megmentése), a Műkincsvadászok és a Saving Italy (Olaszország megmentése), amelyekből megismerhetjük a műkincsvadászok történetét. Társproducerként közreműködött a The Rape of Europa (Európa megbecstelenítése) című dokumentumfilm elkészítésében; alapítója és elnöke a Műkincsvadászok Alapítványa a Műtárgyak Megőrzéséért nevű nonprofit szervezetnek.

Számos elismerésben részesült, többek között megkapta a Dallasi Holokauszt Múzeumtól "az emberiség reménye" díjat. A New Orleans-i Nemzeti Második Világháborús Múzeum vezetőségének tagja.

Bret Writter hat bestseller könyv írásában működött közre társszerzőként. Könyveit harmincnál több nyelvre fordították le, és világszerte csaknem kétmillió példányban adták el. A georgiai Decaturban él.

Cikk megosztása