Rács Lista

  • Az egri bikavér

    3 499 Ft
    -15%

    2 974 Ft
    Raktáron

    Az egri bikavér

    Jaffa Kiadó
     
    "A bikavér az Egri borvidék legrégebbi és legismertebb márkája, legalább százötven éves múlttal büszkélkedhet, története mégis feldolgozatlan. Mikor készülhetett az első bikavér, és milyen fajták házasításából állt? És vajon volt-e házasítási receptúra? Milyen szerepet játszott a kadarka a bor történetében? Mit neveztek vinum rubrumnak, és mi volt a subrubrum? Egyáltalán: mit értettek több mint száz évvel ezelőtt bikavér néven? A szerzők hosszú évek óta gyűjtik és tanulmányozzák az egri borvidékre, különösképpen a bikavérre vonatkozó forrásokat. Hiánypótló kötetük az egri bikavér sikerekkel és buktatókkal, olykor kudarcokkal teli, ma is tanulságos történetét tárja az olvasók elé az 1800-as évektől napjainkig, miközben megismerjük az Egri borvidék felemelkedésében szerepet játszó szőlőfajtákat, a borászokat és a kereskedőket, a szőlőtermesztés és a borkészítés korabeli "divatjait", a filoxéravész pusztítását és az újrakezdés nehézségeit, valamint a háttérben zajló történelmi-politikai események és a különböző üzleti döntések hatásait. Szilágyi Réka borkultúra-szakértő, Csutorás Ferenc borász és Pap Péter István történész közös munkája nem csupán egy legendás bor eredetét tárja fel az olvasók előtt, de bizonyítja, hogy az egri bikavér ma is különleges és egyedi karakterekkel rendelkező vörösbor, amely magában hordozza egy rendkívüli természeti adottságokkal megáldott borvidék minden jellegzetességét. "Kiadás éve: 2021Oldalak száma: 200 oldalKötésmód: flexibilis kartonISBN: 9789634754664EAN: 9789634754664

  • A borvíztől a hungarikumig

    3 600 Ft
    -15%

    3 060 Ft
    Raktáron

    A borvíztől a hungarikumig

    Balassi Kiadó
     
    A könyv egy Magyarországon - sőt világszerte - jól ismert és közkedvelt gasztronómiai termék, a szódavíz és a tőle elválaszthatatlan fröccs történetét kíséri nyomon a 19. század első harmadától napjainkig. A szerző munkája többéves tudományos kutatás eredménye. A kötetben kitér a termékek társadalmi, kultúrtörténeti összefüggéseire, támpontokat ad a szódavíz jelentéseinek, régi és új szerepének megértéséhez. bemutatja a téma sokszínűségét, feltérképezi azt az utat, mely a két árucikk felértékelődéséhez, végül a hungarikum minősítés elnyeréséhez vezetett. A szikvizes tárgyi emlékek magyarországi társadalmi-kulturális eseményeken, világkiállításokon, nemzetközi köz- és magángyűjteményekben egyaránt megtalálhatók. Múzeumi tárggyá válásukat, bemutatásuk szakmai rejtelmeit is alaposan körüljárja a szerző, azt összevetve a nemzetközi gyakorlattal. A közel száz, többnyire színes képpel és dokumentummal illusztrált, irodalmi vonatkozásokban is gazdag, olvasmányos könyvet nemcsak a szakemberek forgathatják haszonnal, hanem a hungarikumok és a gasztronómiai javak történetére kíváncsi olvasók, és mindazok, akik a szódavizet és a fröccsöt kedvelik.Kiadás éve: 2021ISBN: 9789634560913EAN: 9789634560913

  • A somlai

    6 000 Ft
    -15%

    5 100 Ft
    Raktáron

    A somlai

    Kortárs Kiadó
     
    Magyarország legkisebb borvidékéről, a három vulkánhegy alkotta Somlói-borvidékről, múltjáról, hagyományairól, jelenéről és jövőbeni lehetőségeiről szól a Borozgató Magyarok 4. kötete. -,,Számomra ez a mi somlaink, mint bármely remekműve a szellemnek, meglepően egyszerű természetességgel született. Terroir és fajta (sokféle szőlőfajta) és a hozzá leginkább illő karakter csudás egymásra-találásával. Lehet ugyan régészeti leletként is felfogni, de inkább újra előállításra váró, különleges >>piaci termékkénKiadás éve: 2021Oldalak száma: 168 oldalKötésmód: cérnafűzött, keménytáblásISBN: 9789634350972EAN: 9789634350972

  • Dugódili

    4 500 Ft
    -15%

    3 825 Ft
    Raktáron

    Dugódili

    Park Kiadó
     
    A profi újságíró és amatőr borivó Bianca Bosker mindaddig nem sokat tudott a borról, míg fel nem fedezte azt a világot, ahol az íz, a zamat az úr: az elit sommelier-k világát, akik életüket az íz szenvedélyes keresésének szentelik. Lelkesedésük és az ízérzékelésben megmutatkozó különleges képességeik láttán elhatározta, hogy kideríti, mi a titka ennek a "dugódilinek". Kíváncsian, humorral és jó adag egészséges kételkedéssel vezeti be olvasóit a titkos borkóstoló csoportok, exkluzív New York-i éttermek és nagy borkészítő cégek világába, sőt arra is igyekszik fényt deríteni, mi megy végbe szervezetünkben az ízérzékelés folyamán. Könyvét borkedvelők és a borral még csak most ismerkedők egyaránt élvezni fogják. "A bolygónkon fellelhető fogyasztható dolgok közül legjellemzőbben a bort tekintik a civilizált élet részének. Robert Louis Stevenson "palackozott költészetnek" nevezte, Benjamin Franklin pedig kijelentette, a bor az "állandó bizonyíték arra, hogy Isten szeret minket". Ilyesmit soha senki nem állított a báránycombról és a lasagnéról, bármilyen finomak is. A borszakértők olyasmiket mondanak a borokról, hogy a lelküket végtelen magasságba repítik, mint egy Rachmaninov-szimfónia. Fogalmam sem volt, miről beszélnek, és ez a kijelentés, mit tagadjam, eléggé túlzónak, a valóságtól elrugaszkodottnak tűnt. Ezek tényleg eszement hülyeségek, vagy belőlem hiányzik az a képesség, hogy értékelni tudjam az élet egyik legnagyobb örömforrását? Tudni akartam, hogyan lehetséges, hogy az élet más területein teljesen racionálisan gondolkodó emberek képesek észbontó összegeket és rengeteg időt áldozni arra, hogy átélhessék a különleges ízérzékelés néhány röpke pillanatát. Egyszerűbben fogalmazva: tudni akartam, miért ez a nagy felhajtás a bor körül."Kiadás éve: 2020Oldalak száma: 420 oldalKötésmód: füles, kartonáltISBN: 9789633555538EAN: 9789633555538

  • Ételekről és borokról...

    6 900 Ft
    -15%

    5 865 Ft
    Raktáron

    Ételekről és borokról...

    Akó Kiadó
     
    A szerző 30 éve gyűjti saját tapasztalatait étel- és borpárosítások terén. Az alapokat tárja az olvasók elé, útmutatót adva azoknak, akik igényes de kissé bizonytalan fogyasztók. Szik Mátyás örökös sommelier bajnok előszava, Győrffy Zoltán utóhangja, Tallián Hedvig és Jásdi István fülszövege egészíti ki a kötetet.Kiadás éve: 2020Oldalak száma: 300 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9789638924391EAN: 9789638924391

  • Terra benedicta - Áldott föld

    8 900 Ft
    -15%

    7 565 Ft
    Raktáron

    Terra benedicta - Áldott föld

    Akó Kiadó
     
    Először 2003-ban jelent meg a Terra benedicta - Tokaj and beyond c. kötet angol nyelven. Huszonkét borvidék, a Kárpát-medence klímája és geológiája, történelmi áttekintés és a borvidékekhez kapcsolódó gasztronómia is helyet kapott a könyvben. A kötet a huszonkét hazai és a határon túli borvidékek tematikus bemutatását tartalmazza. Az első kiadáshoz képest teljesen új szöveg és más tematika adja a tartalmát. A korábbi szerződés Nagymarosy András szomorú halálát követően Ambrus Lajos lett Mészáros Gabriella mellett a kötet szerzője. A borok borkedvelőknek, termelőknek, a szakmai iránt érdeklődőknek szól. Nem kíván útmutatást adni magához a bor kóstolásához, mert tematikában ez tankönyvhöz köthető, így most sokkal inkább egy reprezentatív, szinte album szerű ismeretterjesztő könyvet kínálunk olvasóinknak. A kötet újbóli megjelentetését a szerkesztő és kiadó Mészáros Gabriella szerint az a rengeteg változás indokolta, ami az elmúlt tizenöt évben jellemezte a hazai bor-életet. Az 1990-es évek az útkeresés és alapozás időszakát jelentették, a minőség és egyediség csak jóval később tűnt fel, mint afféle hívószó a bortermelők és fogyasztók számára. Küllemét tekintve is változik valamelyest a könyv, de alapvető klasszikus arányai megmaranak.Kiadás éve: 2019Oldalak száma: 256 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789638924377EAN: 9789638924377

  • Bordivat

    4 499 Ft
    -15%

    3 824 Ft
    Raktáron

    Bordivat

    Scolar Kiadó
     
    Ha olyan nő vagy, akinek egy-egy pohár bor nem csupán élvezet, hanem önkifejezés is, akárcsak a ruha, a rúzs vagy a cipő; ha olyan nő vagy, aki nemcsak úgy tekint a borra, mint olyasvalamire, amihez érteni kell, hanem úgy is, mint egy-egy alkony, barátnős beszélgetés vagy az első csók emlékére, akkor ez a könyv neked szól. Neked, önképző bormániásnak, aki szeretné rendszerezni a tudását, és még jobban megismerni a bor világát. A Bordivat segítségével tetőtől talpig tudatos borimádó leszel!Kiadás éve: 2019Oldalak száma: 160 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789632444789EAN: 9789632444789

  • Balatonfüred - Csopak

    3 500 Ft
    -15%

    2 975 Ft
    Raktáron

    Balatonfüred - Csopak

    Kortárs Kiadó
     
    A Balatonról Jókai 1857-ben írta: Az egész táj mosolyog. Szigethy Gábor a Borozgató Magyarok sorozat 2. kötetében ugyanezt a mosolyt és tájat közelíti. A táj néha magába ölel, néha magunkba öleljük a tájat. Másképpen mosolyog reggel a Balaton, a szőlő, az erdő, a templomtorony, a rom, s másképpen délben, délután, alkonyatkor, este. Az sem mindegy: barangolásunk során váratlanul hol bukkan elénk, mikor pillantjuk meg a magyar tenger szikrázva csillogó, haragosan hullámzó, tarajosan fodrozódó vagy bársonyosan sima víztükrét. Borokról és a Balatonról sokat tudó régi írók feljegyzéseit, írásait, könyveit olvastam tanultam; papírra vetett mondatokba sűrítem szőlőkben, pincékben, éttermekben, a mosolygó tájon úton-útfélen, hajnalig tartó beszélgetések során gyűjtögetett balatoni boros élményeim emlékét könyvet írok.Kiadás éve: 2016Oldalak száma: 216 oldalKötésmód: füles, kartonáltISBN: 9789639985902EAN: 9789639985902

  • Három Város

    3 500 Ft
    -15%

    2 975 Ft
    Raktáron

    Három Város

    Kortárs Kiadó
     
    Benyák Zoltán Három Városról (Kiskőrös, Kecel, Soltvadkert) szóló meditatív könyvének a bor és a közösség viszonya a központi szereplője. A bor nála lakmuszpapír egy közösség életében a bornak az öntudatosodás felé ható folyamatban, mondja, új és komoly szerepe lehet. Mélyebb, érzelmekkel átitatott gondolkodás vita és változás. Minden vidék szól valami hamisítatlanról, valami megismételhetetlenről mint az ott élő ember, vagy az ott termett bor. Minden vidéknek megvan a maga ujjlenyomata, mely megmásíthatatlan, így csakis ez lehet középpontja, eredete, melyhez minden egyéb hosszú távon igazodik. Ha csak várost, városi szellemet, kultúrát keresünk egy vidéken, akkor folyton másolásba és ebből fakadó hitelesség-problémába ütközünk Magyarországon. Ha megértjük, hogy ezen túl, pontosabban szólva: azt felülíró módon is van szellemisége, önazonossága egy tájnak, vidéknek, akkor kénytelen-kelletlen mélyebbre, a genius loci-ig kell hatolnunk.Kiadás éve: 2016Oldalak száma: 287 oldalKötésmód: füles, kartonáltISBN: 9789639985933EAN: 9789639985933

  • Bacchus kocsmája

    3 500 Ft
    -15%

    2 975 Ft
    Raktáron

    Bacchus kocsmája

    Kortárs Kiadó
     
    A Bacchus kocsmája a Kortárs Kiadó Borozgató Magyarok sorozatának első darabja. Bacchus itala az antik görög-római költői hagyomány része és kulturális identitásképző elem különösen a magyarság számára: a környező népekkel szembeni, azoktól való gazdaságfilozófiai elkülönülést fejezi ki. E vidéken a magyar a bortermelő. Bacchus kocsmája pedig mindennapi és ünnepélyes találkozóhely a magyar hagyományban. Itt születnek a modern létértelmezések is: akár a költészetben, öröm és bú mellett, a szent és a profán találkozásában. Szörényi László ezeket a találkozási pontokat veszi sorra tanulmányában, szemléltetve azt a változatosságot, miként viszonyult a magyar szellem a borhoz (a részegesség kárhoztatásától a hazai fajták himnikus megénekléséig), s miként emelkedtek sorjában borvidékeink a Szerémségtől a Somlóig a nemzeti mitológiánk magaslatába. A kötet második része szöveggyűjtemény a 14. századtól napjainkig, bőséges művészi illusztrációanyaggal.Kiadás éve: 2015Oldalak száma: 220 oldalKötésmód: kartonált ragasztókötés visszahajló füllelISBN: 9789639985872EAN: 9789639985872

  • A Wine Filled Year - Borral töltött év

    6 600 Ft
    -15%

    5 610 Ft
    Raktáron

    A Wine Filled Year - Borral töltött év

    Fekete Sas Kiadó
     
    Csodálatos könyv a modern borászatról, angol és magyar nyelven. "A „Borral töltött év" nem csak a szüretről, a préselésről és a borivásról szól. A könyvem elvisz a februári szőlőmetszésre, és megmutatja az áprilisi friss rügyeket. Megnézzük a szőlőt azután, hogy a nyári jégeső tönkretette az éves termés 20%-át, és látni fogjuk a késő augusztusi esőzések által feláztatott dűlőket is. De ne aggódj, mutatok még verőfényes napokat a szőlőkben, meghitt pillanatokat a pincékben és csodálatos borral teli poharakat is." (A Szerző) Kiadás éve: 2015Oldalak száma: 184 oldalKötésmód: keménytábla, védőborítóISBN: 9789639680999EAN: 9789639680999

  • Balatoni borkalauz

    2 900 Ft
    -15%

    2 465 Ft
    Raktáron

    Balatoni borkalauz

    SailingBooks.hu
     
    Minden pohár borban ott van a borász lelke. Minden dűlő egy történetet rejt. Minden szőlőtőke egy család sorsát hordozza... Ez a könyv azoknak szól, akik szeretik a Balatont és szeretik a borokat, amelyek a Balaton körül készülnek. A szerzők közel negyven balatoni borászatot és legjobb boraikat mutatják be, méghozzá útvonalakra felfűzve. A kötet akár útikönyvként is használható: ha egy esős nyári vagy egy szép őszi napon kedvünk támad egy jó borozgatásra valamelyik balatoni pince hűvösén, könnyen választhatunk kedvünkre való borászatot. S a mottóhoz méltóan nemcsak a száraz tényeket, hanem a pincék, borászok és családjuk történetét is megismerhetjük a Balatoni Borkalauzból.Kiadás éve: 2015Oldalak száma: 192 oldalKötésmód: papír / puha kötésISBN: 9789631209303EAN: 9789631209303

  • A bor női szemmel

    3 450 Ft
    -15%

    2 933 Ft
    Raktáron

    A bor női szemmel

    Alinea Kiadó
     
    Kell egy könyv a borról a nőknek is! Olyan, amely engedi megláttatni a bor egy másik arcát olyat, amelyről beszélni csak ők tudnak. Huszonegy vallomás a borról olyan nőktől, akiknek az életét valamilyen mértékben meghatározta a bor. Vallomások a borról, ahogyan ők látják, ahogy a mindennapjaikban, ünnepeikben, örömükben és bánatukban tapasztalják, átélik. Sok személyes élménnyel, érzéssel, gyengédséggel, őszinteséggel és megértéssel van fűszerezve minden mondanivalójuk: kinek életről, másnak hivatásról vagy éppen csak egy szép szerelemről. Akik a borról vallomást tesznek: Berecz Stéphanie, Bereczki Ibolya, Borbás Marcsi, Csézy Erzsébet, Debreczeni Mónika, Erdősi Mária, Garamváry Vencelné, Gál Helga, Gálné Dignisz Éva, Gere Andrea, Győri Enikő, Hajdu Edit, Heimann Ágnes, Herczegh Ágnes, Káli Ildikó, Keményné Koncz Ildikó, Kiss Eliza, Luka Enikő, Mészáros Gabriella, S. Hegyi Lúcia, Thummerer Éva.Kiadás éve: 2014Oldalak száma: 224 oldalKötésmód: füles, kartonáltISBN: 9786155303753EAN: 9786155303753

  • Borászati-szótár

    6 500 Ft
    -15%

    5 525 Ft
    Raktáron

    Borászati-szótár

    Históriaantik Könyvesház
     
    Az 1861-es kiadvány hasonmás kiadása, ABC rendben adja közre a borászati kifejezéseket. Kiadás éve: 2012Oldalak száma: 112 oldalKötésmód: cérnafűzött, keménytáblásISBN: 2050000026959EAN: 2050000026959

  • Hungarian Top 40 Wines

    4 990 Ft
    -15%

    4 242 Ft
    Raktáron

    Hungarian Top 40 Wines

    Casteloart Ltd
     
    A könyv címének eleget téve a legjobb Magyar borokat válogattuk össze borszakértő segítségével és egyedi megvilágításban készült fotókkal ábrázolva mutatjuk be azokat. A bor fotók mellett a borról egy rövid leírás olvasható angol és német nyelven. Kiadás éve: 2011Oldalak száma: 86 oldalKötésmód: cérnafűzött, keménytáblásISBN: 9789638896384EAN: 9789638896384

  • Borkészítés barrik eljárással

    2 900 Ft
    -15%

    2 465 Ft
    Raktáron

    Borkészítés barrik eljárással

    Mezőgazda Kiadó
     
    A könyv tudományos alapossággal, de a kezdő borásznak is érthetően ad útmutatást a barrikolásról, erről a sokrétű, nagy szakértelmet és tapasztalatot igénylő borkészítési eljárásról. Célja, hogy a legfontosabb kritériumokat és a helyes döntési alapelveket adja azoknak a gyakorlati szakembereknek a kezébe, akik emellett a borkezelési eljárás mellett döntöttek. A barrikolás olyan borkészítési eljárás, ami karakteres aromát kölcsönöz a bornak. A hordó faanyagának kiválasztása, a borban lejátszódó folyamatok és a befolyásoló tényezők ismerete a tárolás során, mind-mind nagyon fontos a bor optimális kezelése szempontjából. Ehhez az optimális kezeléshez ad útmutatást a kötet.Kiadás éve: 2007Oldalak száma: 80 oldalKötésmód: cérnafűzött, keménytáblásISBN: 9789632865805EAN: 9789632865805

  • Borkönyv - A szőlőtől a pohárig

    11 900 Ft
    -15%

    10 115 Ft
    Raktáron


  • A bor világatlasza

    14 990 Ft
    -15%

    12 742 Ft
    Raktáron

    A bor világatlasza

    Gabo Kiadó
     
    A bor világatlaszának első kiadása 1971-ben igazi mérföldkőnek számított a könyvkiadásban. Elsőként kapcsolta össze az igényes térképek vizuális kifejezőerejét és precizitását a borral és annak örömeivel. Kiváló, szemléletes útmutatót adott az ismerős és ismeretlen nevekhez a címkéken, a dűlők, a települések és a tájak közötti kapcsolatok megfejtéséhez – a terroirok láthatóvá és megjegyezhetővé váltak. Az azóta eltelt fél évszázad alatt a világ borainak minősége és a termőhelyek jelentősége rengeteg változáson mentek át, így azoknak, akik szeretnék megérteni ennek fontosságát és összefüggéseit, a térképek ma többet nyújtanak, mint valaha. Az eredmény: a könyvet 15 nyelvre fordították le, 4,7 millió példányban kelt el, és a világ borainak legirányadóbb és legfontosabb kalauzaként tartják számon. Ez a teljesen átdolgozott és felfrissített nyolcadik kiadás a régi ismerősöket és az új olvasókat egyaránt új területekre vezeti majd. A világ borkínálata sokféle módon változott az utolsó, 2013-as kiadás óta. A klímaváltozás hatásai, a fenntarthatóság felé való elmozdulás, az időközben érkezett új technológiák, a borstílusok átalakuló megítélése és a borkészítésben való változások mind tükröződnek ebben az új kiadásban. A teljesen átszabott bevezető oldalak útmutatót kínálnak a mai borfogyasztó számára a legaktuálisabb témákhoz. Kevés régiót hagyott érintetlenül a borvilág közelmúltbeli radikális fejlődése, az átdolgozott szöveg így bemutatja, hogy melyek a legfontosabb változások, és mely termelőkre érdemes most figyelni. Ebben a kiadásban újdonság, a bevezetők elején lévő „dióhéj”, amelyben az egyes régiók terroirjáról, a klímájáról és a szőlőfajtáiról találhatók kulcsinformációk. A bor világatlasza elsőrangú kartográfiájáról is híres; ez a nyolcadik kiadás 230 egyedülállóan részletes térképet kínál a világ boros tájairól, köztük különleges talajtérképekkel, amelyek segítenek az olvasónak megérteni a kapcsolatot a bor és termőhelye között. Az új magyarázó jegyzetek pedig termelőket, helyeket és érdeklődésre számot tartó tényeket emelnek ki a térképeken. Hugh Johnson és Jancis Robinson, a világ legmegbecsültebb borszakíró párosa újra közös munkába fogtak, hogy megalkossanak egy igazi klasszikust, amely kielégíti minden borrajongó tudásszomját, és naprakész információval szolgál a borvilágról. Kiadás éve: 2020Oldalak száma: 416 oldalKötésmód: keménytábla, védőborítóISBN: 9789634069027EAN: 9789634069027

  • Jó barátok boros könyve

    5 000 Ft
    -15%

    4 250 Ft
    Rendelhető

    Jó barátok boros könyve

    Pro Pannonia Kiadói Alapítvány
     
    Szatyor Győző Kós Károly-díjas faműves, szobrász, grafikus, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának könyve nem csak a szőlőtermesztés és borkészítés szakmai ismereteivel gazdagítja olvasóit, hanem mindennek az emberi kapcsolatokat erősítő, nemesítő, barátságokat kialakító hatásaival is. Így jelennek meg a könyv lapjain a téma világtörténetével, Baranya megyei történetével, a szőlő néprajzi vonatkozásaival, a szőlő és bor mondavilágával, mitológiájával, valamint a borkultúrával foglalkozó gondolatok és mindeközben az a ritka gazdagságú emberi/kapcsolati háló, amely kiválóságok százait (köztük neves szakembereket, alkotókat, országosan ismert/elismert borászokat stb.) köti össze, erősítve köztük a baráti szálakat. A jó borok, a minőségi termékek kedvelői megkülönböztetett érdeklődéssel fogadhatják ezt a könyvet.Kiadás éve: 2019Oldalak száma: 220 oldalKötésmód: cérnafűzött, keménytáblásISBN: 9786155553615EAN: 9786155553615

  • Amit ma megihatsz - Ifjúsági borkalauz

    2 940 Ft
    -15%

    2 499 Ft
    Rendelhető

    Amit ma megihatsz - Ifjúsági borkalauz

    Jaffa Kiadó
     
    Az Amit ma megihatsz…olyan borfogyasztói-felhasználóbarát kézikönyv, amely bortípusonként gyűjti össze a fő jellemzőket, és mindegyik típushoz néhány konkrét terméket ajánl. Kifejezetten a honi piacon kapható borokon keresztül mutatjuk be a legfontosabb illat-, íz- és színképvonalakat, valamint a bortípusokhoz passzoló egyszerű gasztronómiai javaslatokkal is élünk. Ideáltipikus célközönségünk képviselője (fiatal, nyitott, kíváncsi és vidám hölgy vagy úr, akinek meg kell néznie, mire költ, és mennyit) megáll a polc előtt, és azt mondja: valami friss, ropogós, illatos, világos-virágos fehéret szeretnék venni, fröccsnek valót, bulibort vagy koktélhoz is jót, de nem ismerem a borokat, fogalmam sincs, hogy melyiket vegyem le a polcról. Aztán az esti pörkölthöz is kéne egy jó kis vörösbor, finom és megfizethető árú holmi. Hétvégén pedig grillezgetni fogunk, a jó hideg sör mellett mit igyunk vajon a csirkemell, az oldalas, illetve a marha mellé? Kellene egy kis édes és erősebb anyag a desszerthez, meg valami a vacsi utáni hosszas beszélgetéshez, ami a legfontosabb az egészben, mert ember embernek öröme, és borban a legjobb a beszélgetés. Meg a szex, mondjuk, tényleg, arra mit is, mit is kéne bevetni? Ezeknek a borkedvelőknek szeretnénk tehát segítséget nyújtani a vásárlásban és a borkóstolásban, illetve a borról való beszédben. Tompa Imre Kiadás éve: 2012Oldalak száma: 234 oldalKötésmód: kartonISBN: 9786155235283EAN: 9786155235283

  • Borgasztro

    4 900 Ft
    -15%

    4 165 Ft
    Rendelhető

    Borgasztro

    LKG Média Kiadó
     
    Bor utazás és gasztro riportkönyv receptekkel.Kiadás éve: 2012Oldalak száma: 96 oldalKötésmód: keménytábla, védőborítóISBN: 9786155060144EAN: 9786155060144

  • Biológiai almasavbontás

    2 900 Ft
    -15%

    2 465 Ft
    Rendelhető

    Biológiai almasavbontás

    Mezőgazda Kiadó
     
    A biológiai almasavbontás a jobb eltarthatóság és az aroma harmonizálásának eszköze. Ennek a mikrobiológiai folyamatnak a tökéletes lezajlása nem garantálható teljes biztonsággal. Sok tényezőt kell figyelembe venni, hogy megfelelő eredményt érjünk el. E könyv célja, hogy ezeket a tényezőket és a kockázatok komplexitását tudatosítsuk, hogy az almasavbontást problémamentesen végrehajthassuk.Kiadás éve: 2009Oldalak száma: 93 oldalKötésmód: cérnafűzött, keménytáblásISBN: 9789632865447EAN: 9789632865447

  • Kis magyar borsznobkalauz

    2 980 Ft
    -15%

    2 533 Ft
    Bizonytalan

    Kis magyar borsznobkalauz

    Magnólia
     
    Ha el tudnánk mondani egyetlen mondatban, ki is és milyen is a magyar borsznob, nem készült volna róla könyv, egy 21. századi Így isztok ti! Feltesszük persze a legfőbb kérdést is, miszerint csak borsznobként élvezhetjük-e a borokat és a borkedvelők társaságát, bizalmát; van-e középút a borakadémikusok mennyországa és a VBK pokla között? Mivel meggyőződésünk, hogy van, könyvünk hasznosítható tudást kínál borokról, borkóstolásról, borvidékekről, hogy a kedves olvasó méregdrága tanfolyamok nélkül, otthona kényelmében is eligazodhasson a sur lie, a beaujolais és a hordófűszerek egzotikus útvesztőjében. Mindeközben elkészítjük a körözött személy, a magyar borsznob fantomrajzát is; no nem egyetlen karakterbe sűrítve a jelenséget, hanem tucatnyi arca és előfordulása pillanatképeit rögzítve. Vállalt elfogultsággal, (ön)ironikus túlzásokkal, szeretetteljes és együttérző humorral gondolkodunk a mindannyiunkban ott élő borsznobról. Akinek nem inge, ne vegye magára! Mi magunkra vettük, és nyakkendővel - meg persze egy pohár borral - kifejezetten jól áll!Kiadás éve: 2021Oldalak száma: 108 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789634199267EAN: 9789634199267

  • A 100 legjobb magyar bor 2021

    1 790 Ft
    -15%

    1 522 Ft
    Bizonytalan

    A 100 legjobb magyar bor 2021

    Trinety Media Kft.
     
    A Winelovers márkanév mára egyet jelent a hazai borászok és boraik, valamint a minőségi borfogyasztók iránti elkötelezettséggel. A Winelovers 100 kiadványt az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljunk a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztókat pedig támogassuk abban, hogy a sokszínű kínálatban megtalálják azokat az igazodási pontokat, amelyek borválasztásukat segíthetik.Kiadás éve: 2021Oldalak száma: 144 oldalKötésmód: kartonISBN: 9772630926036EAN: 9772630926036

  • Wine Folly: Magnum kiadás

    6 900 Ft
    -15%

    5 865 Ft
    Bizonytalan

    Wine Folly: Magnum kiadás

    HVG Könyvek kiadó
     
    A winefolly.com blog szakértő szerzői rengeteg új információval bővítették a hat évvel ezelőtt megjelent alapművet. Az átfogó borkalauz több mint 100 szőlőfajta bemutatásával, 35 borvidék részletes térképével és látványos infografikákkal segít eligazodni a borok gazdag palettáján. Ha igazi borszakértővé szeretnél válni, akkor kövesd a könyv útmutatásait: Gondolkodj egy sommelier agyával! Kóstold meg a világ borait! Igyál tudatosan és felelősségteljesen! Érezd a borismeret adta magabiztosságot! Fedezd fel a világ legjobb borait! Élvezd a kifinomult bor-étel párosításokat! Tanulj meg profi módon kóstolni! Ismerd fel a minőséget! "Ha borral kapcsolatos témák, kérdések merülnek fel, akkor a Wine Folly blog továbbra is a világ egyik legnépszerűbb és legfontosabb hivatkozási alapja. A blog szerzői hat éve nagy sikerű könyvet jelentettek meg, most pedig nagy örömmel vehetjük kezünkbe a Magnum kiadást. A Wine Folly - Borkedvelők mesterkurzusát kezdőknek ugyanúgy jó szívvel ajánlom, mint azoknak, akiket komolyabban érdekel a borok világa, vagy egyenesen a borszakmában dolgoznak - így például magam is jó néhány érdekes ismerettel gazdagodtam a könyvet olvasva." Furják Andrea, a Bortársaság Borsuli vezetőjeKiadás éve: 2021Oldalak száma: 324 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789635651306EAN: 9789635651306

  • Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor 2020

    1 790 Ft
    -15%

    1 522 Ft
    Bizonytalan

    Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor 2020

    Trinety Media Kft.
     
    A Winelovers márkanév mára egyet jelent a hazai borászok és boraik, valamint a minőségi borfogyasztók iránti elkötelezettséggel. A Winelovers 100 kiadványt az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljunk a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztókat pedig támogassuk abban, hogy a sokszínű kínálatban megtalálják azokat az igazodási pontokat, amelyek borválasztásukat segíthetik. Kiadás éve: 2020Oldalak száma: 144 oldalKötésmód: ragasztottISBN: 9772630926029EAN: 9772630926029

  • A nagy borkönyv

    14 910 Ft
    -15%

    12 674 Ft
    Bizonytalan

    A nagy borkönyv

    Nemzeti Értékek Könyvkiadó
     
    A kötet az első hazai boralmanach, amely a teljességre törekedve mutatja be a piacon palackozott borral jelenlévő magyar borászatokat. A közel 800 oldalas színes album így alapos keresztmetszetet nyújt ezen tradicionális mesterség mai képviselőiről. A 22 borvidéket körbejárva megismerhetjük az ismertebb és kevésbé ismert, a nagyüzemi és kis családi pincészeteket - mintegy 1000 magyar pincét. Vannak, akiknek közismert borait gyakran láthatjuk a boltok polcain, ugyanakkor sok olyan borászatról olvashatunk, akiknek borait inkább az ínyencek ismerik, vagy csak a borvidéken belül kóstolhajtuk meg őket. Az évről-évre változó hazai borpiacról egy szélesre tárt pillanatképet nyújtunk, a 2019-es állapotokat rögzítve, amely reményeink szerint sok olvasónak kedvet ad felfedezni a szőlőhegyek gazdag világát.Kiadás éve: 2019Oldalak száma: 776 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9786155876073EAN: 9786155876073

  • Gusto magazin

    1 980 Ft
    -15%

    1 683 Ft
    Bizonytalan

    Gusto magazin

    GUSTO.HU KFT
     
    A hazai piacon egyedülálló prémium magazin célja, hogy közös élménnyé tegye a bor- és gasztronómiai kultúrát. A GUSTO már több mint 15 éve segít olvasóinak felfedezni a minőséget és a mögötte rejlő teljesítményt, legyen szó ételről, italról, különleges, célról vagy minőségi alapanyagokról.Kiadás éve: 2018Oldalak száma: 136 oldalKötésmód: ragasztókötöttISBN: 2050000060151EAN: 2050000060151

  • Borkommunikáció

    7 990 Ft
    -15%

    6 792 Ft
    Bizonytalan

    Borkommunikáció

    Századvég Kiadó
     
    Bor. A magyar ember különleges kapcsolatot ápol vele. Érdemes tudni, hogy a legtöbb európai nyelv a latin vino szóból eredezteti a bor megnevezését, kivéve a görög és a magyar nép. A borkommunikáció területe kifejezetten azzal foglalkozik, hogyan beszéljünk erről a sajátos termékről, hogyan márkázzuk és hogyan adjuk el a bort, hogyan lehet hatékony és a fogyasztókat megfelelően megcélzó borleírásokat készíteni, milyen egyedi jellemzői vannak a borújságírásnak, azaz a borról szóló és a borral történő kommunikáció teljes spektrumát lefedi. A Századvég Kiadó nagy vállalkozásba kezdett: az egyedülálló és teljesen újszerű Borkommunikáció kötet e széles témakör minél nagyobb szeletét kívánja lefedni, húsz szerző és harmincnál több fotográfus közreműködésével. Az impozáns kiállítású, egyben informatív kötet nem titkolt célja a borkommunikációs alapvetésen túl a minőségi, magyar borok fogyasztásának népszerűsítése.Kiadás éve: 2018ISBN: 9786155164385EAN: 9786155164385

  • Gusto Magazin 2017. Tavasz

    1 980 Ft
    -15%

    1 683 Ft
    Bizonytalan

    Gusto Magazin 2017. Tavasz

    GUSTO.HU KFT
     
    A hazai piacon egyedülálló prémium magazin célja, hogy közös élménnyé tegye a bor- és gasztronómiai kultúrát. Könnyed, olvasmányos stílusban segít felfedezni a minőséget és a mögötte rejlő teljesítményt. A GUSTO magazin a borászoknak és a gasztronómiában érintetteknek is immár 19 éve nélkülözhetetlen tájékozódási pont. Személyes tapasztalatokat szeretnénk közvetíteni szakértők, neves írók, újságírók, ismert életigenlő vendégeink és külföldi barátaink segítségével. A bor és a gasztronómia világán keresztül mutatni be azokat az értékeket, örömöket, melyek a világon mindenhol megjelennek, csak más-más színben. Megfelelő térképpel a kezünkben jobban értjük a nemzetek szokásait, értékeit, otthon érezhetjük magunkat művészetekben, irodalomban.Kiadás éve: 2017Oldalak száma: 128 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 2050000055331EAN: 2050000055331

  • Gusto Magazin 2017. Nyár

    1 980 Ft
    -15%

    1 683 Ft
    Bizonytalan

    Gusto Magazin 2017. Nyár

    GUSTO.HU KFT
     
    A hazai piacon egyedülálló prémium magazin célja, hogy közös élménnyé tegye a bor- és gasztronómiai kultúrát. Könnyed, olvasmányos stílusban segít felfedezni a minőséget és a mögötte rejlő teljesítményt. A GUSTO magazin a borászoknak és a gasztronómiában érintetteknek is immár 19 éve nélkülözhetetlen tájékozódási pont.Kiadás éve: 2017Oldalak száma: 128 oldalKötésmód: ragasztottISBN: 2050000056857EAN: 2050000056857


Rács Lista