Rács Lista

  • GIN - 300 gin a világ legjobbjaiból

    6 900 Ft
    -15%

    5 865 Ft
    Raktáron

    GIN - 300 gin a világ legjobbjaiból

    HVG Könyvek kiadó
     
    Miért tartották gyógyszernek a gint? Hogyan vált a köznép italából az elit kedvencévé? Mi a titka a tökéletes ginalapú koktélnak? Miről ismerhetjük fel a minőségi gint? Ismerjük meg a gin történetét a 17. századtól kezdődően! Nyerjünk betekintést a világ leghíresebb lepárlóinak kulisszatitkaiba, a ginkészítés rejtelmeibe, és fedezzük fel napjaink 300 legfontosabb márkáját. Egyetlen ital szakértőjévé sem válhatunk kóstolás nélkül: több száz kóstolójegyzet segít a megfelelő ízjegyek beazonosításában. A gin az egyik legnépszerűbb koktélalapanyag, így nem maradhatunk koktélreceptek nélkül. Miután elkészítettük kedvencünket, tanulmányozzuk a borókaillatú párlat alapanyagait és fűszereit a lenyűgöző botanikai rajzokkal együtt. Az egyedülálló, rendkívül gazdagon illusztrált albumot nemcsak a ginrajongók fogják élvezni, de azok is, akik csak most fedezik fel korunk egyik legnépszerűbb italát. A könyv megjelenését a WhiskyNet.hu támogatta.Kiadás éve: 2021Oldalak száma: 224 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789633049037EAN: 9789633049037

  • Teaivók zsebkönyve

    2 990 Ft
    -15%

    2 542 Ft
    Raktáron

    Teaivók zsebkönyve

    Corvina Kiadó
     
    Kuckózz be otthon egy csésze teával, és vedd kezedbe ezt a hasznos kis könyvet! A teák nem csak színes dobozok az élelmiszerbolt polcain: érdemes többet tudni róluk, és lehetőleg megkóstolni minél több félét. Ez a zsebkönyv méretű kalauz sok érdekességet, útmutatást, ötletet és alapvető ismeretet kínál a tea kedvelőinek. A rutinosak és a kezdők számára egyaránt jól jöhetnek az efféle hasznos tudnivalók: Filteres vagy szálas teát válasszunk? Milyen a teacserje felépítése? Melyek a teacsaládok és a leggyakoribb változatok? Milyen teáskannák vannak, és hogy kell őket használni? Melyek a teához kötődő hagyományok a világ minden tájáról? A kötet illusztrált útmutató, amely megismertet a teázás művészetével, ötleteket ad a teakóstoláshoz, a teazsúrok rendezéséhez - csupa hasznos és érdekes infóval van tele! CANDACE ROSE RARDON útirajzíró, illusztrátor és lelkes teafogyasztó. Az elmúlt évtizedet utazással töltötte, több mint 50 országban járt, és mindenhol megismerkedett a teázás hagyományaival.Kiadás éve: 2021Oldalak száma: 172 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789631367270EAN: 9789631367270

  • Kávéivók zsebkönyve

    2 990 Ft
    -15%

    2 542 Ft
    Raktáron

    Kávéivók zsebkönyve

    Corvina Kiadó
     
    A legtöbb ember egy csésze forró kávéval kezdi a napot. Ám kávéügyben egy egész világ fedezhető fel: különböző pörkölési és főzési módszerek, hagyományok és szertartások szerte a világon. Ebben a zsebkönyvben olyan hasznos információk vannak kedvenc italáról, mint amilyen - A kávé története - A kávécseresznye szerkezete - A kávé frissessége - Koffeintartalom - Kedvelt kávéitalok Olvasson a világ legjobb kávétermő vidékeiről, a profi kávékóstolásról, az etikus beszerzésről és sok minden másról! CANDACE ROSE RARDON útikönyvszerző, illusztrátor és lelkes kávéfogyasztó. Az elmúlt évtizedben több mint ötven országban ismerkedett meg a kávézás izgalmas hagyományaival.Kiadás éve: 2021Oldalak száma: 144 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789631367560EAN: 9789631367560

  • Házi sörfőzde

    7 499 Ft
    -15%

    6 374 Ft
    Raktáron

    Házi sörfőzde

    Libri Könyvkiadó
     
    PILSENI, STOUT, IPA, PORTER, BAK, PALE ALE, FÉLBARNA, BÚZA... Az otthoni sörfőzés művészetének elsajátítása az egyszerű sörfőző szett használatától a saját mikrosörfőzde elindításáig. Ismerd meg a legfontosabb sörfőzési technikákat! Válogass több mint 100 sörreceptből, melyek között a világ szinte összes sörtípusa megtalálható. Javított, frissített kiadás, új eljárásokkal és receptekkel, fényképekkel és ábrákkal gazdagon illusztrálva.Kiadás éve: 2021Oldalak száma: 224 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789634339052EAN: 9789634339052

  • A pálinkáról

    1 700 Ft
    -15%

    1 445 Ft
    Raktáron

    A pálinkáról

    Nemzeti Örökség
     
    Ez a kis írás 1845-ben látott napvilágot és a pálinka keletkezését, történetét valamint pozitív és negatív hatását elemzi, bár a szerző, akiről írásában nem derül ki, hogy ki is Ő valójában, de hazánkban a pálinka ivásának (mértéktelen) szokását ostorozza. Az alábbi mondatokat veti papírra maga a szerző: "Mondám, hogy nálunk semmit kezdeni, vagy dolgoztatni nem lehet pálinka nélkül, azért minden helyen és mindenütt pálinkát tartanak, így a plébánosok, tisztek vagy egyéb honoratiorok házánál rendesen pálinka tartatik... és ezek előbb egy pohár pálinkát gyújtanak stb." Tehát ilyen alapon nemzetünk sajátossága a pálinka fogyasztása. Napjainkban, azaz a XXI. század második évtizedét taposva, amikor a pálinka a HUNGARIKUMOK sorába került, ezért meg kell becsülnünk annak értékeit. De ennek eldöntését a tisztelt Olvasóra és a pálinka kedvelőire bízzuk.Kiadás éve: 2021Oldalak száma: 58 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9786156189936EAN: 9786156189936

  • 101 whisky, amit feltétlenül meg kell kóstolnod, mielőtt meghalsz

    5 990 Ft
    -15%

    5 092 Ft
    Raktáron

    101 whisky, amit feltétlenül meg kell kóstolnod, mielőtt meghalsz

    Gabo Kiadó
     
    A 101 whisky, amit feltétlenül meg kell kóstolnod, mielőtt meghalsz második (angol nyelven negyedik), teljesen átdolgozott és naprakész kiadása. Ez egy teljesen más whiskykalauz. Nem díjak felsorolása. Nem valamelyik önjelölt whiskyguru listája a világ 101 legjobb whiskyjéről. Egyszerűen csak egy útmutató 101 olyan whiskyhez, amelyeket az ital kedvelőinek érdemes felkutatni és megkóstolni - akár ízlik, akár nem -, hogy átfogó ismeretekre tegyenek szert. Ian Buxton szakíró átvizsgálta a világ whiskykereskedéseinek polcait, és a régi kedvencekből, az üstökösként feltörekvő újdonságokból és a rejtélyes módon csak kevéssé ismert tételekből állította össze eklektikus ajánlását - kihagyva a felsorolásból a szándékosan rejtőzködő, nevetségesen korlátozott mennyiségben készülő és képtelenül drága whiskyket. A könyv utat tör a káoszban, megfejti a marketingtrükköket, és rámutat a lényegre. Legyen szó akár India, az Egyesült Államok, Svédország, Írország, Japán vagy a skót hegyek, völgyek és szigetek tételeiről, ez az a 101 whisky, amit tényleg meg akarsz kóstolni.Eredeti név: 101 WHISKIES TO TRY BEFORE YOU DIEKiadás éve: 2021ISBN: 9789635661374EAN: 9789635661374

  • Virágos és gyógynövényes likőrök

    3 480 Ft
    -25%

    2 610 Ft
    Raktáron

    Virágos és gyógynövényes likőrök

    Sziget Könyvkiadó
     
    Rita Vitt pálinkamester immár húsz éve egyesíti likőrreceptjeiben a virágok és gyógynövények sokoldalú aromáit. A különleges és néha ritka növényekből készülő összeállítások minden likőrkedvelőnek új ízeket kínálnak, és arra ösztönöznek, hogy fantáziadúsan használjuk fel a természet mindennapi, gyakran észre sem vett kincseit. Több mint 50-féle, egy, illetve öt literre vonatkozó receptben kapunk pontos útmutatást a gyógynövények gyűjtéséhez, az italok összeállításához és az utóérés folyamatához. Az édeskés-virágos ökörfarkkórós-körömvirágos likőrtől kezdve a fűszeres-zöldes ízű lándzsás útifüves palástfűlikőrig. Fedezze fel ön is az új ízeket!Eredeti név: Blüten und KräuterliköreKiadás éve: 2020Oldalak száma: 125 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9786155723384EAN: 9786155723384

  • Pálinkafőzés

    4 995 Ft
    -15%

    4 246 Ft
    Raktáron

    Pálinkafőzés

    Cser Kiadó
     
    A jelenleg érvényben lévő rendeletekkel! Jó minőségű pálinkát csak kifogástalan minőségű, aroma alapján teljes érettségű gyümölcsből lehet készíteni! Az a régi, hibás szemlélet, mely szerint a pálinkák alapanyaga az a gyümölcs, amely nem felel meg a fogyasztási, konzervipari és más felhasználási területek minőségi követelményeinek, ma már nem követhető szempont a gyártók számára. Jelenleg Magyarországon - jövedéki szempontból - három, eltérő típusú pálinkafőzési mód létezik: a bérfőzés és a kereskedelmi főzés, valamint az ún. házi párlatkészítés. Könyvünkben ismertetjük azokat az elméleti és gyakorlati tudnivalókat, amelyek ismerete elengedhetetlen a pálinkafőzéshez. A tartalomból: A pálinkakészítés rövid története A pálinkanév-használat magyar kizárólagossága A pálinka fajtái Párlatok Az eredetvédett pálinka fogalma Hogyan készíthetők a jó pálinkák, mi kell a jó pálinkához? A pálinkák és gyümölcspárlatok alapanyagai, minőségi követelményei A gyümölcsök termesztési körülményei A gyümölcs fajtájának hatása a pálinka minőségére A gyümölcsök válogatásának szempontjai A pálinkafőzdék működési formái A gyümölcsfajták közötti különbségek A gyümölcs szedésének, szüretelésének helyes időpontja A gyümölcsök szedésének módjai és körülményei A pálinka alapanyagai A felhasználható gyümölcsök Főbb gyümölcsfajtáink Csonthéjasok Bogyós termésű gyümölcsök Vadon termő gyümölcsök mint pálinka-alapanyagok Szőlő-, bor- és borászati melléktermékek A cefrézés technológiai lépései Válogatás, mosás Aprítás vagy magozás Pektinbontás A cefre savvédelme Élesztőtápsók A gyümölcs cefrézésénél fellépő mikroorganizmusok Penészgombák Baktériumok Az erjesztés módjai Élesztőgombák Az erjedés elmélete Az erjesztés optimális körülményei Erjedési ciklusok Az erjedési hőmérséklet szabályozása A cefrebunda vagy törkölykalap kezelése A kierjedt cefre összetétele Etilalkohol Metilalkohol Acetaldehid Magasabb rendű alkoholok (kozmaolajok, kozmaalkoholok) Cukrok Szerves savak Nitrogéntartalmú anyagok Szén-dioxid Glicerin Aromaanyagok A lepárlás elmélete Alkohol-víz elegyek lepárlása Az alkohol töményítése A mellék-alkotóelemek elválasztása Lepárlóberendezések A lepárló főbb részei A pálinkafőző kiválasztásának szempontjai Szimplafalú üst Duplafalú üst A pálinkafőző fémanyagai és a fémfajta szerepe A pálinkafőző páracsövének lejtése (részleges deflegmáció) Oszlopos (tornyos vagy erősítőfeltétes) lepárlás Párlatrészek A szőlőtörköly-lepárló berendezések A lepárlóberendezés tisztán tartása A pálinka tárolása, érlelése Az érlelés során végbemenő fizikai és kémiai folyamatok A pálinkák, párlatok íz- és illatvilága Párlathibák A pálinka bírálata és szerepe a gasztronómiában Kóstolás A gyártásközi és a késztermék ellenőrzésének módszerei, lehetőségei Szárazanyagtartalom refraktometriás meghatározása A cefre pH-értékeinek mérése Az alkoholtartalom meghatározása A fogyasztási alkoholtartalom beállítása A felhasznált víz minősége Párlatok/pálinkák hibái és javításuk A párlatok derítése vagy szűrése Ágyas pálinka A gyümölcsök használata az ágyazásnál Az ágyas pálinka készítése A gyümölcs adagolása A gyümölcsök aszalásának elméleti alapjai Az italgyártásban használatos gyümölcsök aszalási tulajdonságai Az aszalás hatása a gyümölcsök beltartalmi értékeire és sejtszerkezetére Az ágyazáshoz szükséges eszközök Likőrök A likőrökhöz felhasználható anyagok A likőrök fajta szerinti felosztása Gyógynövények, drogok Likőrök készítése és az adagolási sorrend A magánfőzött és a bérfőzött párlatok jövedéki szabályai, a párlatok értékesítése A téma irányadó jogszabályai Magánfőzés A párlat értékesítése A bérfőzés keretében előállított párlat értékesítése Felhasznált irodalom Gyártók és forgalmazókKiadás éve: 2019Oldalak száma: 116 oldalKötésmód: kartonISBN: 9789632785714EAN: 9789632785714

  • Deliciously Ella - Smoothie-k és gyümölcslevek

    3 490 Ft
    -15%

    2 967 Ft
    Raktáron

    Deliciously Ella - Smoothie-k és gyümölcslevek

    Gabo Kiadó
     
    „Friss, növényi alapú hozzávalókkal teli smoothie-jaim és gyümölcsleveim tele vannak minden jóval, amitől csodálatosan érzed magad, ráadásul egyszerűen elkészítheted őket akkor is, ha nagyon elfoglalt vagy, mégis meg akarod őrizni az egészségedet. Én szinte mindennap használom ezeket a recepteket, hogy segítsenek ellazulni. Ebben a könyvben a kényeztető csokis-mogyorós tejtől a mennyei mangós-epres kásán és a szuper zöld leveken át az egzotikus édes gyümölcslevekig megtalálsz mindent, ami táplál és ellát energiával. Ígérem, minden egyes kortyot imádni fogsz!”Kiadás éve: 2019Oldalak száma: 80 oldalKötésmód: kötveISBN: 9789634068174EAN: 9789634068174

  • Tea

    5 790 Ft
    -15%

    4 922 Ft
    Raktáron

    Tea

    Animus Kiadó
     
    A tea az egyik legnépszerűbb élvezeti cikk világszerte. Évezredes története során nemzetek és kultúrák sorsa, társadalmi szerepek és gasztronómiai szokások változtak meg miatta, illetve rengeteg ember megélhetését szolgálja napjainkban is. A könyv elkalauzolja az olvasót a világ legismertebb és legkülönlegesebb termőterületeire, bemutatja a termesztés és feldolgozás folyamatát, a hagyományos teakészítési ceremóniákat, valamint a teakultúra fejlődését, alakulását. A rendszeres teafogyasztók számára is meglepő lehet, hogy a valódi tea milyen sokszínű és ízgazdag alapanyag. Magyarországon is egyre többen foglalkoznak a kínai, japán, koreai, indiai, Srí Lanka-i és más ázsiai teákkal, sőt manapság már csúcsminőségű tételeket is kóstolhatunk és vásárolhatunk egyes teaházakban. A magyarországi fejezetekben a hazai piac néhány szereplője meséli el, hogyan került kapcsolatba és miért kezdett el foglalkozni a teával. Végül az izgalmas történetek után pikáns teakoktélok és édes kísérőfalatok receptjeivel is megismerkedhetnek a kezdő és haladó tearajongók. Kiadás éve: 2019 Oldalak száma: 208 oldal Kötésmód: kemény kötés ISBN: 9789633246009 EAN: 9789633246009

  • 60 híres színész, 60 híres koktél

    3 490 Ft
    -15%

    2 967 Ft
    Raktáron

    60 híres színész, 60 híres koktél

    Kossuth Kiadó
     
    A könyv 60 világhírű filmszínész rövid portréját és pályaképét tartalmazza Lauren Bacalltól Orson Wellesig, Greta Garbótól Paul Newmanig - és mellettük közreadja a hozzájuk kapcsolódó, róluk elnevezett koktélok receptjeit.Kiadás éve: 2019Oldalak száma: 128 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789630998901EAN: 9789630998901

  • Vegán energiaitalok

    4 800 Ft
    -15%

    4 080 Ft
    Raktáron

    Vegán energiaitalok

    Kossuth Kiadó
     
    50 fantasztikus vegán ital a turmixgépből, csupa egészséges innivaló Surdham Göb és Judith Göb, két sikeres szakácskönyvszerzőtől. A zöld smoothiek, friss bogyós gyümölcsös italok, gyógynövényes limonádék, forró vagy jeges, fűszeres, kávés, kakaós italok - minden egy helyen! Ebben a káprázatos fotókkal illusztrált kötetben olvashatunk a szuperélelmiszerekről, a vadon termő növények jótékony hatásairól, a gyerekeknek javasolt egészséges italokról, az energetizáló turmixok pozitív hatásairól és a méregteleníő kúrákról. Kiadás éve: 2018 Oldalak száma: 136 oldal Kötésmód: kemény kötés ISBN: 9789630991681 EAN: 9789630991681

  • Sörivók zsebkönyve

    2 990 Ft
    -15%

    2 542 Ft
    Raktáron

    Sörivók zsebkönyve

    Corvina Kiadó
     
    Ebben a kicsi, sörálló zsebkönyvben mindent megtalálsz, amit a sörről tudni érdemes! Hogyan készül? Milyen fajtái vannak? Hogyan kell jól csapolni? Melyik évszakban mit igyunk? Hova érdemes elzarándokolni? Mik a legjobb fesztiválok? Melyik ételhez milyet igyunk? Ebben a kicsi,a sörről tudni érdemes! ...és még sok fontos adat, érdekesség, őrültség, extrák! Egészségedre!Kiadás éve: 2018Oldalak száma: 144 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789631364910EAN: 9789631364910

  • Frissítő turmixok - 1x1 konyha

    790 Ft
    -15%

    672 Ft
    Raktáron

    Frissítő turmixok - 1x1 konyha

    Elektra Kiadóház
     
    Az 1x1 konyha sorozat a legegyszerűbb ételektől a különlegesebb fogásokig számos étel receptjét mutatja be, kiegészítve az elkészítésüket segítő útmutatókkal, a konyhai munkát megkönnyítő tippekkel.Kiadás éve: 2018Oldalak száma: 48 oldalKötésmód: fűzveISBN: 9786155679667EAN: 9786155679667

  • A Gin szelleme

    4 500 Ft
    -15%

    3 825 Ft
    Raktáron

    A Gin szelleme

    Gabo Kiadó
     
    Készen állsz-e egy utazásra, melyben felfedezed a gin hosszú történetét és sikersztoriját? Ez a könyv bemutatja e borókaillatú párlat összes titkát, a gyártási eljárásokat, a mai piacon megtalálható főbb márkákat és a legmodernebb íztrendeket. Mindent megtudhatsz a hagyományos márkákról, az ötletgazdag és kifinomult receptű kortárs ginekről és olyan termelőkről, akik innovatív technikákat és alapanyagokat használnak. Neked csak az a teendőd, hogy kipróbáld magad a könyvben szereplő ginalapú koktélok készítésében.Kiadás éve: 2018Oldalak száma: 144 oldalKötésmód: keménytábla, védőborítóISBN: 9789634066798EAN: 9789634066798

  • Kávémánia

    790 Ft
    -15%

    672 Ft
    Raktáron

    Kávémánia

    Elektra Kiadóház Bt
     
    Az 1x1 konyha sorozat a legegyszerűbb ételektől a különlegesebb fogásokig számos étel receptjét mutatja be, kiegészítve az elkészítésüket segítő útmutatókkal, a konyhai munkát megkönnyítő tippekkel. A sorozat egyes kötetei egy-egy témát ölelnek fel, így alaposabban körüljárhatjuk az ételek egy csoportját, ötleteket kaphatunk, ha bizonyos témában keresünk, vagy éppen megismerhetjük egy földrajzi régió kulináris szokásait. A leírásokat színes, étvágygerjesztő fotók illusztrálják, emellett a zsebkönyv formátum lehetővé teszi, hogy főzés közben magunk előtt tartsuk a konyhapulton a recepteket.Eredeti név: Kávémánia Kiadás éve: 2017Oldalak száma: 48 oldalKötésmód: irkafűzöttISBN: 9786155679025EAN: 9786155679025

  • Kávé - Csészével a világ körül

    7 990 Ft
    -15%

    6 792 Ft
    Raktáron

    Kávé - Csészével a világ körül

    Central Médiacsoport Zrt.
     
    A kávé története évezredes múltra nyúlik vissza a Közel-Keleten, s több mint ötszáz éve nyíltak az első kávéházak Európában. Mára a kávé az egyik legfontosabb kereskedelmi termék, de annál jóval több is: kontinensek ízei, pörkölési hagyományok, elkészítési technológiák határozzák meg, mi kerül a csészébe. A gasztronómiához hasonlóan a kávékultúra is látványosan fejlődik, a modern háztartási eszközöknek köszönhetően pedig már nemcsak a kávézókban ihatunk tökéletes kávét, hanem saját magunk is elsajátíthatjuk a baristák, vagyis a kávémesterek tudását. A könyv világ körüli útra kalauzolja az olvasót, megismerteti a legfontosabb kávétermelő helyeket Etiópiától Brazíliáig, bemutatja a kávé útját a cserjétől a csészéig, elvisz a meghatározó kávéfővárosokba, a manapság kultikusnak számító kávéházakba, ahová szenvedélyes baristák, kávésznobok, kávéínyencek járnak, a pultban pedig olyan hozzáértéssel dolgoznak a szakemberek, akárcsak a legmenőbb Michelin-csillagos konyhákban. Az is kiderül, a globális "kávéforradalom" hogyan érvényesül itthon, kik a szakma meghatározó arcai, akik mikropörkölőket üzemeltetnek, sajátmárkás kávékat dobnak piacra, kávézókat vezetnek, és helyt állnak a barista világversenyeken. Ha valaki pedig kedvet kap, hogy elkezdjen kísérletezni a látványos tejhaböntéssel, vagy elkészítsen egy-két nem mindennapi receptet, ebben is hasznos segítséget nyújt a könyv, hiszen a receptúrák mellett számos illusztráció, gyakorlati tanács és fogalommagyarázat is rendelkezésre áll a kezdő otthoni baristák számára.Kiadás éve: 2017Oldalak száma: 200 oldalKötésmód: kemény kötésbenISBN: 9789633412381EAN: 9789633412381

  • Gyógyteák könyve

    2 995 Ft
    -15%

    2 546 Ft
    Raktáron

    Gyógyteák könyve

    Cser Kiadó
     
    Már gyűjtögető őseink is felfedezték, hogy egyes növények gyógyító erővel bírnak. Napjainkban pedig ismét reneszánszát éli a növénygyógyászat, sokan lelik örömüket a hasznos növények gyűjtögetésében és termesztésében. A kötetből megtudhatjuk, hogyan kell helyesen begyűjteni és tárolni a gyógynövényeket, és miként kell elkészíteni és fogyasztani a gyógyteákat. A könyv fényképekkel kiegészítve mutat be számos gyógynövényt, ismerteti a termesztéssel és begyűjtéssel kapcsolatos tudnivalókat, és ízletes tearecepteket közöl a különféle panaszokra, betegségekre. A tartalomból Gyógyteák áttekintő táblázata Történeti áttekintés A gyógynövények drogjai és hatóanyagai A gyógynövények gyűjtése A gyógynövények szárítása A gyógynövények tárolása A gyógynövények termesztése Gyógyteareceptek A gyógyteák fogyasztásának szabályai Gyógyteakeverékek Magyar nyelvű névmutató Latin nyelvű névmutatóKiadás éve: 2016Oldalak száma: 112 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9789632784779EAN: 9789632784779

  • Főzz pálinkát egyszerűen

    1 890 Ft
    -15%

    1 607 Ft
    Raktáron

    Főzz pálinkát egyszerűen

    Magánkiadás
     
    Ebben a kézikönyvben nem csak arra a kérdésre kapsz választ, hogyan főzz kiváló pálinkát is, de arra is, hogy mit tegyél akkor, ha már elrontottad. Azért vagyok most nagyon izgatott, mert olyan eszközt adok a kezedbe, amivel még akkor is mesterművet fogsz alkotni, ha korábban még sosem főztél pálinkát. Ezt a módszert rajtad kívül már több száz hozzád hasonló hobbi pálinkafőző alkalmazza, sikerrel. Szerezd be te is, a saját példányodat.Kiadás éve: 2016Oldalak száma: 25 oldalKötésmód: irkafűzöttISBN: 9789631266979EAN: 9789631266979

  • Házi sörfőzés

    3 900 Ft
    -15%

    3 315 Ft
    Raktáron

    Házi sörfőzés

    Mezőgazda Kiadó
     
    Ez a könyv azoknak szolgál segítségül, akik kedvtelésből próbálnak sört készíteni. A teljesen kezdők számára gyakorlatias útmutató, a kicsit tapasztaltabbaknak a sörfőzés tömör összefoglalása. A sörgyártás kémiai és műszaki folyamatait követő sörkészítési leírás az otthoni körülmények között szóba jöhető kis mennyiségekre szorítkozik és egyszerű, konyhai eszközök használatát javasolja. Az egyszerűen megfogalmazott magyarázatok a laikus számára is érthetők, jól követhetők. Eredeti név: Bier aus eigenem KellerKiadás éve: 2015Oldalak száma: 128 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789632867069EAN: 9789632867069

  • Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában

    3 990 Ft
    -15%

    3 392 Ft
    Raktáron

    Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában

    Kossuth Kiadó
     
    A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az olvasmányos leírásokból tizenöt italcsoport történetét és legfontosabb sajátosságait ismerhetjük meg, ezekhez természetesen receptek is társulnak, amelyeket ínycsiklandók ételfotók tesz még élvezetesebbé.Kiadás éve: 2015Oldalak száma: 130 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789630983327EAN: 9789630983327

  • A pezsgő

    3 900 Ft
    -15%

    3 315 Ft
    Raktáron

    A pezsgő

    Mezőgazda Kiadó
     
    Aranytollas újságíró, számos gasztronómiai és boros könyv szerzője. Tagja több hazai és külföldi gasztronómiai és borlovagrendnek. A Magyar Bor Akadémia alelnöke. A családon és a sporton, utazáson kívül mindig fontos volt számára a gasztronómia és a bor. Ezért is rendszeres résztvevője hazai és nemzetközi borbírálatoknak. A pezsgő szeretete nem csak az ünnepekhez kötődik, de a hétköznapok egyik kedvenc itala számára. Az életet igenlő, szerető hedonistákkal együtt vallja: Az élet olyan rövid, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy rossz borokat, rossz társaságban igyunk és gyenge ételeket fogyasszunk. Ami a franciáknak és az egész világnak évszázadok óta Champagne, arra a magyarok a pezsgő szót használják, mely szót gróf Széchenyi István alkotta. Az idők során az ünnepekkel, a meghitt vagy éppen megható pillanatokkal, a vidámsággal egyaránt összekapcsolódó és a mai napig meghatározó szimbólumot jelent ez az ital. Nem képzelhető el, sem állami fogadás, sem üzleti vacsora, sem jelentősebb családi ünnep, újévi köszöntés pezsgővel való koccintás nélkül. Szerencsére mára a pezsgő kezd kilépni ebből az ünnepi körből, de megőrizve exkluzivitását a mindennapok italává is kezd válni. A franciák a 17. századtól, Dom Pérignontól számítják a Champagne-uk megszületését, és innentől kezdve italukkal az egész világot meghódították. Magyarország is hamar belefogott e nemes ital készítésébe és igen rangos szerepet töltött be a második Világháborúig. Európai vezető szerepét elvesztve is romjaiból újjáépült a hazai pezsgőgyártás, mely az utóbbi 10 évben újabb lendületet kapott és egyre többen gondolják úgy, hogy pezsgőt is készítenek és forgalmaznak. Az igazi sikerekig még hosszú lesz az út, meg kell tanulni a pezsgőkészítést a szőlőtermesztéstől kezdve a készítés különböző fázisain keresztül. A remény meg van, és reméljük, hogy a fogyasztók is észreveszik azt a fejlődést, ami a hazai pezsgőgyártásban végbemegy. Ehhez kíván segítséget nyújtani ez a könyv is, segíteni az eligazodásban, felkelteni az érdeklődést és bemutatni a pezsgő csodálatos történetét. Eredeti név: A PEZSGŐKiadás éve: 2014Oldalak száma: 171 oldalKötésmód: cérnafűzött, keménytáblásISBN: 9789632867045EAN: 9789632867045

  • Quintessence - 2019 - A pálinka világa

    5 000 Ft
    -15%

    4 250 Ft
    Rendelhető

    Quintessence - 2019 - A pálinka világa

    ONGAI KULTURÁLIS EGYESÜLET
     
    A Quintessence Pálinkás Könyvek negyedik kötetének Gyökerek - múlt fejezetében a közelmúlt adatait vizsgálva feszegetjük a minőségi pálinka jelenét és jövőjét. A pálinkatörvény megalkotása által elindított pozitiv változások, az állam által nemzeti értékként kezelt pálinka minőségi fejlődését a magán főzés engedelyezése és a bérfőzési szeszadó ismételt bevezetése megakasztotta. Erre enged következtetni Czigeledi Zsolt tanulmánya, aki a témát leginkább Baranya megyében vizsgálta, de bizonyos adatai, következtetései országos viszonylatban is elgondolkoztatóak, és helytállónak tűnnek. Az Értékek - jelen fejezetben a 2019. évi Quintessence Pálinkaverseny aranyérmes kereskedelmi tételeit mutatjuk be - magyar és angol nyelven -, melyek a jelen értékeit kiemelkedően megtestesítik és reprezentálják. A Lehetőségek - jövő fejezetben a 2016-os és 2018-as kötetünkben megjelent fahordós érlelésről szóló tanulmány - Csendes Zsolt és Dul Udo tollából - harmadik, egyben befejező részeként a modern érlelés konkrét, új kutatási eredményeiről tájékozódhatnak a tisztelt olvasók. A fejezet másik tanulmánya a bogyós, az erdei, a vadontermő és a különleges gyümölcsökből készített pálinkák fajtasajátosságait veszi számba Takács László jóvoltából. A fejezet harmadik tanulmányában Dömötör Zsolt a gyümölcspárlatok érésdinamikájának vizsgálatát ejtette meg az aromakomponensek analízisén keresztül. Takács László szerkesztő, a Quintessence Palinka- es Párlatverseny versenyigazgatójaKiadás éve: 2019Oldalak száma: 292 oldalKötésmód: kemény kötésbenISBN: 9772498862644EAN: 9772498862644

  • A pálinka világa  Quintessence - 2017

    5 000 Ft
    -15%

    4 250 Ft
    Rendelhető

    A pálinka világa Quintessence - 2017

    ONGAI KULTURÁLIS EGYESÜLET
     
    A Quintessence Pálinkás Könyvek második kötete - a 2016-ban megjelent első kötethez hasonlóan három fejezetre tagolódik: I. Gyökerek - múlt, II. Értékek - jelen, III. Lehetőségek - jövő. A Gyökerek - múlt fejezetben olyan regeszták olvashatók, melyek kiegészítik, árnyalják és pontosítják a pálinka kultúrtörténetével kapcsolatos eddigi ismereteinket. Megtudhatjuk, hogy mi volt a klipara, a slivovicza, a vatyka vagy épp a baklya, de értesülünk belole a korábbi századok legjellemzobb pálinka fajtáiról, azok fozési sajátosságairól, hogy miként lehetett egy diófalevéllel meghatározni a lepárlás végét, vagy hogy miért követelte a reformkorban Wesselényi Miklós a gabonából való pálinkafőzés betiltását. Az Értékek - jelen fejezetben a 2017. évi Quintessence Pálinkaverseny azon 82 darab aranyérmes kereskedelmi tételét mutatjuk be magyar és angol nyelven, melyek a pálinkabarát fogyasztók számára hozzáférhetoek, illetve a jelen értékeit kiemelkedoen megtestesítik és reprezentálják. A Lehetoségek - jövo fejezet a szukebb pálinkás szakmának, de a szélesebb közönségnek is konkrét szakmai ismereteket szeretne nyújtani, hogy a pálinkáik még jobbak legyenek, az olvasók, a pálinkát készítok szakmai ismeretei bovüljenek. Ez alkalommal a Vilmoskörte és a Szomolyai Feketecseresznye pálinkakészítés során lehetséges tudatosabb felhasználásáról tájékozódhatnak a tisztelt olvasók, amit konkrét kutatási-vizsgálati eredményekkel támaszt alá a szerzo. A fejezet másik tanulmánya egy sorozat elso fejezete, amely az almatermésu gyümölcsökbol készített pálinkák legalapvetobb fajtasajátosságait veszi számba, kitérve a versenyeken legtöbbször nevezett fajtatiszta pálinkák egyedi jellemzoire is. Bátor és egyedülálló vállalkozás ez, hiszen az utóbbi években megsokszorozódott, ugrásszeruen megnott a fajta tiszta gyümölcspálinkák és az egzotikus gyümölcsökbol készült párlatok száma. Ezek fajta jellegérol, jellemzo karakterérol pedig alig vagy egyáltalán nem ejtenek szót a közkézen forgó szakmai kiadványok és könyvek. E hármas egységben a gasztrovilág megszállott ínyenceitol kezdve, a pálinka eloállításával foglalkozó szakembereken át, egészen e nevezetes hungarikumunk kultúrtörténete iránt érdeklodo olvasóig és az egyszeru pálinka fogyasztóig mindenki talál a maga számára érdekes, eddig nem ismert epizódokat, útmutatókat vagy épp tanácsokat. Olyan szakmai ismereteket, ami továbbgondolásra érdemes, ami pozitívan befolyásolja a pálinkáról alkotott összképet határon innen és túl, ami elosegíti a minoségi pálinkakészítés és fogyasztás felnottkorba lépését, magasabb szintre emeli, pozitívan befolyásolja a pálinkák kulturált és érto fogyasztói attitudjét. A Függelékben a Quintessence (VIII.) Pálinka- és Párlatverseny - 2017 adatait és eredményét tesszük közre. A fotók a Miskolc - Lillafüred Palotaszállójában idén januárban megrendezésre kerülo díjkiosztó gálán készültek. Takács László szerkeszto, a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatójaKiadás éve: 2017Oldalak száma: 265 oldalKötésmód: cérnafűzött, keménytáblásISBN: 9772498862620EAN: 9772498862620

  • DIY - Házi készítésű italok

    799 Ft
    -15%

    679 Ft
    Rendelhető

    DIY - Házi készítésű italok

    Pannon-Literatúra Kft.
     
    Könyvünk olyan recepteket tartalmaz, amelyekből könnyedén el lehet sajátítani azoknak az alkoholos italoknak az elkészítését, amelyek népszerűek a felnőttek körében családi és ünnepi események alkalmával. Megmutatjuk, hogy egy kis energia- és időbefektetésével házilag is könnyedén előállíthatóak a boltban megvásárolható termékek.Kiadás éve: 2016Oldalak száma: 32 oldalKötésmód: papír / puha kötésISBN: 9789632518831EAN: 9789632518831

  • Kézművessör-kalauz

    2 950 Ft
    -15%

    2 508 Ft
    Rendelhető

    Kézművessör-kalauz

    Alinea Kiadó
     
    Magyar kézműves sörök forrásvidékére kalauzoljuk az olvasót. Régi sörfőzdék patinás üstjeihez éppúgy ellátogatunk, ahogy bepillantunk a házi sörfőzők tűzhelyre tett lábasaiba, de a legmodernebb kisüzemekben is vizitálunk. Pár éve még ritka madár volt honunkban a sörturista. Mostanában egyre többen járják az országot főzdetérképpel, sörlistával, palackokkal felszerelkezve, hogy frissen és zamatosan, mondhatni első kézből kapják a szűretlen és pasztörizálatlan különleges söröket. Nálunk is javában zajlik a tengerentúlról indult sörforradalom. Kár lenne kimaradni belőle.Kiadás éve: 2015Oldalak száma: 192 oldalKötésmód: papír / puha kötésISBN: 9786155303937EAN: 9786155303937

  • Lékönyv 1.

    2 995 Ft
    -15%

    2 546 Ft
    Rendelhető

    Lékönyv 1.

    Duna International Kft.
     
    Turmixitalok, vitaminkoktélok és egyéb finomságok zöldségekből, hazai és déli gyümölcsökből receptekkel A friss gyümölcslé nemcsak kellemes ízű üdítő ital, de egészségünk fenntartására, erőnk megőrzésére és sok betegség leküzdésére is kiválóan alkalmas. Sajnos napjainkban a szintetikus alapanyagú szörpök vették át helyüket, pedig a friss gyümölcs- és zöldséglevek az ember számára nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaznak. Ez a könyv ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy a receptek alapján Ön is elkészíthesse ezeket az italokat, krémeket, hogy azután megízlelhesse és egészséggel fogyaszthassa.Eredeti név: THE JUICING BOOKKiadás éve: 2011Oldalak száma: 131 oldalKötésmód: cérnafűzött, keménytáblásISBN: 9786155129117EAN: 9786155129117

  • Ínyencek kézikönyve - Tea

    3 500 Ft
    -15%

    2 975 Ft
    Rendelhető

    Ínyencek kézikönyve - Tea

    Gabo Kiadó
     
    A könyv értékes útmutatót ad a különböző teák vásárlásához és tárolásához, miközben tanáccsal szolgál a tealevél forrázásához és az ital fogyasztásához. A világ különböző pontjairól származó, több mint 70 különböző teaféle részletes leírását és kóstolási útmutatót kínál. Megtudhatjuk, hogy az „aranyszabályok” betartásával hogyan készíthetünk kitűnő teát és hogyan rendezhetjük meg a tökéletes teadélutánt.Eredeti név: THE CONNOISSEUR'S GUIDE TO TEAKiadás éve: 2009Oldalak száma: 160 oldalKötésmód: keménytábla, védőborítóISBN: 9789636892852EAN: 9789636892852

  • Zöld tea - 50 jeges-forró édes-pikáns italkülönlegesség

    1 880 Ft
    -15%

    1 598 Ft
    Rendelhető

    Zöld tea - 50 jeges-forró édes-pikáns italkülönlegesség

    Lunarimpex Kiadó
     
    Zöld tea. A teázók új nemzedéke növekszik fel e tökéletes, könnyen elkészíthető, ízletes ital permetétől, mely ráadásul még az egészség üdvös harmatját is ránk szórja. Orvosi kutatások kimutatták, hogy napi három-négy csésze tea jótékonyan csökkenti a magas vérnyomást, erősíti a védekező rendszerünket, óvja bőrünket a szabad gyökök okozta károsodástól, és csökkenti a rák kialakulásának veszélyét. Van, aki forrón, van, aki hidegen szereti, fűszerrel vagy citrommal, esetleg csak önmagában – mindegy, mert életünk egyik egyszerű, mégis megelégedéssel szolgáló örömforrása lehet. A kiöntőből csordogáló forró lé a teázóban egy kavicsos patak lágy, kristályos sodrását idézi fel. És mily örvendetes látvány a csészében a nedű ragyogó aranyos zöldje, mennyire jó kézbe fogni a jól megtervezett, szép alakú findzsát. És ahogy emeljük a szánkhoz, megcsap az illat, és ínyünket előre felkészítjük a főzet pompás, friss ízére, mely nyelés közben arra a ködös, csöndes hegyre emlékeztet, ahol a fű termett. Vegyünk példát Kelettől, és merítsünk a múlt ködébe vesző hagyományaiból: élvezzük e nedű számtalan örömét!Kiadás éve: 2007Oldalak száma: 96 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9789639219656EAN: 2018100012715

  • Keverd, rázd, öntsd!

    6 990 Ft
    -15%

    5 942 Ft
    Rendelhető

  • Quintessence - 2020 - A pálinka világa

    5 000 Ft
    -15%

    4 250 Ft
    Bizonytalan

    Quintessence - 2020 - A pálinka világa

    ONGAI KULTURÁLIS EGYESÜLET
     
    2020 augusztusban jelent meg a Quintessence A Pálinka Világa - 2020 című könyv. A Quintessence Pálinkás Könyvek ötödik kötetének Gyökerek ? múlt fejezete a tilos pálinkafőzés és a szeszfőzdék ellenőrzésének gyakorlatát boncolgatja a II. világháború utáni és a Rákosi-korszak éveiben Turi Zsolt pénzügyőr őrnagy, a NAV Pénzügyőr-és Adózástörténeti Múzeumának kulturális főreferense jóvoltából. A tilos főzések és azok pénzügyőri leleplezési technikái mellett betekintést nyerhetünk a korszak pálinkával kapcsolatos gondolkodásába, a ? ma már sokszor megmosolyogtató ? cefrekészítési és pálinkafőzési gyakorlatába is. Az Értékek - jelen fejezete a 2020. évi Quintessence Pálinkaverseny aranyérmes kereskedelmi tételeit mutatja be magyar és angol nyelv mellett ez alkalommal már románul is, melyek a jelen értékeit kiemelkedően megtestesítik és reprezentálják. Rendhagyó módod megismerhetik Közép-Európa legnagyobb pálinkás megmérettetésén az aranyérmet elért magán és bérfőzetett tételeket előállító személyeket is, és azok pálinkához kötődő tevékenységét. A Lehetőségek - jövő fejezet a szőlőpálinkák legalapvetőbb fajtasajátosságait veszi számba Takács László és Pataki Attila jóvoltából, összehasonlítva azokat a szőlőfajtákból készült borok jellemzőivel is. A szőlőpálinkák múltja csak mintegy két évtizedre nyúlik vissza, és az utóbbi években lettek egyre népszerűbbek. A Quintessence Pálinkaverseny 11 éves történetében eddig összesen 64 különböző fajtatiszta szőlővel neveztek. Ezek közül 56 került e tanulmányban bemutatásra. Az alapanyag kiválasztásához, annak feldolgozásához és a lepárlás során elvárt fajtajegyek megismeréséhez is segítséget nyújthat e munka. A Függelékben a Quintessence (XI.) Pálinka- és Párlatverseny - 2020 adatait és eredményeit tették közzé. A fotók a versenyre nevezett tételekhez kötődő értékelő/bíráló zsűrizésen, illetve az idén januárban megrendezésre került díjkiosztó gálán készültek.Kiadás éve: 2020Oldalak száma: 251 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9772498862651EAN: 9772498862651

  • Házi sör kalauz

    2 999 Ft
    -15%

    2 549 Ft
    Bizonytalan

    Házi sör kalauz

    Koczan Media Books
     
    A hiánypótló kötet új külsőt és új belsőt kapott. A Házi Sör Kalauz második kiadása az előzőhöz hasonlóan a sörbarátokhoz szól. A kezdő és amatőr sörfőzőkön túl a sörforradalom iránt érdeklődők is sok-sok érdekességet találnak a kötetben: megújult receptek, az emberiség és a sör kapcsolata, sörfőzési technológiák, utazási ajánlók, sör-étel párosítások és még sok más. A tartalom alapjaiban megmaradt, a receptek javításra kerültek és újak is kerültek bele. Részletesen (lépésről-lépésre) bemutatja, hogyan is készíthetünk otthon finom sört. Szól mindenkinek, aki érdeklődik a sörök, a gasztronómia iránt, aki kíváncsi arra, mitől is kézműves sör a kézműves sör, milyen alapanyagokat használnak fel és egyáltalán hogyan is készül ez a történelemben is régóta híres alkoholos ital. Mindez gyönyörű fotókkal illusztrálva 148 oldalon!Kiadás éve: 2020Oldalak száma: 148 oldalKötésmód: ragasztókötöttISBN: 9786150096261EAN: 9786150096261


Rács Lista