Rács Lista

  • Művésztársaságban - Picasso 55 különleges recepttel

    5 900 Ft
    -10%

    5 310 Ft
    Előrendelhető

    Művésztársaságban - Picasso 55 különleges recepttel

    Korona Kiadó
     
    A Művésztársaságban sorozat / Monet, Toulouse-Lautrec, Renoir / új kötete, mely egyszerre művészeti album, élet-és korrajz, valamint szakácskönyv.Kiadás éve: 2004Oldalak száma: 192 oldalKötésmód: kötveISBN: 9789639589476EAN: 2016400007523

  • Vadon termő gyümölcsök

    2 700 Ft
    -20%

    2 160 Ft
    Raktáron

    Vadon termő gyümölcsök

    Nemzeti Örökség
     
    Az erdők, mezők bővelkednek olyan gyümölcsökben, amelyeket előszeretettel használhatunk a terített asztalok étkei között, befőttként lekvárként, ivóléként, szörpként, stb. Ezek felhasználásához, tartósításához, elkészítéséhez nagy segítséget találunk a könyvben. Olyan vadon termő "gyümölcsök", mint a vadalma, az áfonya, az eper, a berkenye, a birs, a kökény és még egyéb termések hogyan gazdagíthatják az asztal kulináris örömeit. Kívánjuk, hogy minden kedves Olvasó megtalálja az ízlésének megfelelő ízeket és a számára legjobb elkészítési módokat.Kiadás éve: 2024Oldalak száma: 75 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9786156603692EAN: 9786156603692

  • Disznóölés - disznótoros

    3 300 Ft
    -20%

    2 640 Ft
    Raktáron

    Disznóölés - disznótoros

    Nemzeti Örökség
     
    A kötet szerzője több évtizedes tapasztalatából részletes leírását adja a disznóölés és disznótoros mibenlétének, kezdve a sertés levágásától, a számtalan töltelék, hurka, kolbász, szalonna, tepertő elkészítéséhez, valamint azok legjobb tartósítási módjához. A részletes útmutatások nagy segítséget nyújtanak a sertés legjobb, legfinomabb feldolgozásához. Számtalan bevált recept közli a legjobb alföldi elkészítési módokat, melyet nagy sikerrel alkalmazhatnak mindazok, akik ezeket az elkészítési technikákat kipróbálják.Kiadás éve: 2024Oldalak száma: 85 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9786156603715EAN: 9786156603715

  • A hivatalos Harry Potter-szakácskönyv

    6 990 Ft
    -10%

    6 291 Ft
    Raktáron

    A hivatalos Harry Potter-szakácskönyv

    Animus Kiadó
     
    EZ ITT A HIVATALOS HARRY POTTER-SZAKÁCSKÖNYV! Több mint 40 varázslatos, a Harry Potter-filmek ihlette recept kis és nagy szakácsoknak Pálcát (esetleg fakanalat) a kézbe, mert mágikus konyhai kalandra indulunk! Sőt nem is egy, hanem számos kalandra. Ez a különleges szakácskönyv ugyanis olyan izgalmas, könnyen elkészíthető és varázslatosan finom recepteket tartalmaz, mint a párszaszájúak sajtos sütije, a fúriafűzleves, Hagrid hatalmas húsos raguja, a Szükség Szobája mentolos mámor vagy a kákalagkoktél. Mi ez, ha nem egy ínycsiklandóan csodás roxforti lakoma? A gyönyörű fotókkal teli kötet vegetáriánus, vegán és gluténmentes fogásokat is tartalmaz, valamint rengeteg konyhai tippet és tanácsot a fiatal, feltörekvő szakácsoknak.Kiadás éve: 2024Oldalak száma: 128 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789636144883EAN: 9789636144883

  • Vegán Air Fryer

    5 990 Ft
    -15%

    5 092 Ft
    Raktáron

    Vegán Air Fryer

    Gabo Kiadó
     
    A Vegán air fryer szakácskönyvben bemutatott gyors és egyszerű recepteket követve könnyedén készíthetünk egészséges ételeket, és játszva fogyaszthatunk több zöldséget. Nemcsak a családtagok fogják imádni a forrólevegős sütőben elkészíthető ízletes, ínycsiklandozó reggeliket, uzsonnákat, ebédeket és vacsorákat, a mennyei süteményeket és desszerteket, de akár a vendégeket is elkápráztathatjuk velük. Ez a receptgyűjtemény a legjobb barátja lesz mindenkinek, aki most ismerkedik a vegán étkezéssel, vagy nemrég szerzett be egy air fryert, esetleg éppen csak egyszerű, de nagyszerű recepteket keres. Több mint 70, forrólevegős sütőben elkészíthető, növényi alapú recept. Könnyű reggelik - Egyszerű ebédek és könnyű falatok - Szupergyors ételek - 15 perc alatt - vagy még hamarabb elkészülnek - 30 perces ételek - Kenyerek, sütik, kekszek és desszertekKiadás éve: 2024Oldalak száma: 192 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789635666645EAN: 9789635666645

  • A borkezelésről

    3 100 Ft
    -20%

    2 480 Ft
    Raktáron

    A borkezelésről

    Nemzeti Örökség Kiadó
     
    Hazánkban újra reneszánszát éli a szőlészet, borászat mestersége, legyen az gazdaság, egyéni műkedvelő borászkodás, de szinte rendszeresek a borkóstolók, bormustrák, a nagy országos rendezvények, amik a bor és a borospincék körül zajlanak. Ezek a rendezvények országszerte zajlanak: Badacsonytól-Egerig, Hegyaljától-Miskolcig, a Balaton-felvidéki borok bemutatásától szinte minden jelentős bortermelő vidékünkig. A könyv a borral kapcsolatban felmerülő kérdésekre igyekszik megválaszolni. A könyv azon ritka borászati írások sorába tartozik, amik méltán híresek, de az 1906-os megjelenésük óta nagyon ritkán beszerezhetőek. Éppen ezért vállaltuk a reprint változat megjelentetését, hogy a hiányt pótolni tudjuk.Kiadás éve: 2024Oldalak száma: 104 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9786156788108EAN: 9786156788108

  • Házi czukrászda

    3 100 Ft
    -15%

    2 635 Ft
    Raktáron

    Házi czukrászda

    Nemzeti Örökség Kiadó
     
    Kovács Teréz könyve a régi magyar cukrászat egyik remeke. Könyve az 1893-as kiadás reprint változata, mely számos képpel illusztrálja a cukrászművészet tevékenységét, de azon kívül háromszáz recepttel mutatja be a torták és a különböző sütemények elkészítési módját. Éppen ezért fontos útmutatója a sütni szerető és kísérletező házi cukrászoknak.Kiadás éve: 2024Oldalak száma: 104 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9786156788177EAN: 9786156788177

  • Legújabb magyar nemzeti szakácskönyv és teljes háziczukrászat

    3 900 Ft
    -15%

    3 315 Ft
    Raktáron

    Legújabb magyar nemzeti szakácskönyv és teljes háziczukrászat

    Nemzeti Örökség Kiadó
     
    "Gyakorlat teszi a mestert:" - írja a szerző. Ezt a népszerű közmondást bátran rá lehet alkalmazni a nők (sőt, most már a férfiak) leghasznosabb hivatására, a szakácsművészetre is. Ez az igazán ritka szakácskönyv még a tizenkilencedik század végén íródott és azóta sem jelent meg új kiadásban, pedig számtalan jobbnál-jobb receptet és tanácsot ad az ételeink elkészítéséhez. Legyen az vadétel, halétel, házi szárnyas, sertés, marha stb., de bőven akad a receptek között sütemény, torta elkészítéséhez is útmutató. Ez a kiváló, régi szakácskönyv nem hiányozhat a magyar kulináris ismeret szakértőinek, de a műkedvelő sütő-főző, kísérletezni szerető házi szakács és cukrász tanulóknak a könyvtárából sem.Kiadás éve: 2024Oldalak száma: 94 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9786156788160EAN: 9786156788160

  • Dining Guide

    3 290 Ft
    -15%

    2 797 Ft
    Raktáron

    Dining Guide

    DINING GUIDE KFT
     
    A Dining Guide tesztelői az idei évben is közel ötszáz vendéglátóhelyet látogattak meg, hogy a TOP100 ÉTTEREMKALAUZ 2024-as kiadványát és toplistáit összeállítsák. A közel négyszáz oldalas kiadványban a toplisták mellett megtalálhatjuk azt a 180 rangsorolt éttermet, amit a tesztelők kiemelkedőnek tartanak a magyar gasztronómia világában, amit további 110 alternatív hely is követ a sorban.Kiadás éve: 2024Oldalak száma: 380 oldalKötésmód: kartonISBN: 9771788482005EAN: 9771788482005

  • Királyok boráról, borok királyáról, tokaji nektárról, folyékony aranyról

    2 100 Ft
    -15%

    1 785 Ft
    Raktáron

    Királyok boráról, borok királyáról, tokaji nektárról, folyékony aranyról

    Nemzeti Örökség Kiadó
     
    Tokaji vagy pontosabban a Tokaj-hegyaljai borvidék a világ első zárt borvidéke, mely 1737 óta van nyilvántartva. Magyarország északkeleti területén, a Zempléni-hegység déli, délkeleti lábainál helyezkedik el. Területe 88 124 hektárt tesz ki. A borvidék jelképe, mivel a bor nevét Tokaj városa adta, amely ezért világhíre révén egész Magyarország jelképévé vált. A város több évszázados borászati hagyománya miatt és különleges építészeti öröksége folytán a helyi hagyományok őrzőjeként is ismert. Jelen tanulmány a TOKAJI NEKTÁR-ról, mint a borok kereskedelmi értékesítését célozta meg, igaz, hogy az írás még a huszadik század elejéről származik, de éppen ez adja érdekességét.Kiadás éve: 2024Oldalak száma: 16 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9786156788214EAN: 9786156788214

  • A Tokaji vagyis Hegyallyai szőllőknek ültetéséről, jó míveléséről, a szüretelésről

    2 300 Ft
    -15%

    1 955 Ft
    Raktáron

    A Tokaji vagyis Hegyallyai szőllőknek ültetéséről, jó míveléséről, a szüretelésről

    Nemzeti Örökség Kiadó
     
    Jelen könyv igazi ritkaság, mely 1810-ben jelent meg és a "boros magyar gazdák" számára íródott. Így egy olyan tankönyvnek tekinthető, mely a telepítéstől, a szőlő gondozásán át, a szüretig és a bor elkészítéséig vezeti végig a gazdát.Kiadás éve: 2024Oldalak száma: 40 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9786156788221EAN: 9786156788221

  • Kávészótár

    5 900 Ft
    -20%

    4 720 Ft
    Raktáron

    Kávészótár

    HVG Könyvek kiadó
     
    Iránytű a kávé világában tett utazáshoz A kávé népszerűbb, mint valaha, tele ízekkel, emlékekkel, aromákkal, készítéséhez és felhasználásához pedig számtalan titok és történet kötődik. A Kávészótár nélkülözhetetlen útmutató a tökéletes ital elkészítéséhez szükséges kifejezések és technikák, eszközök és fajták szédítő sokaságához. A világhírű kávészakértő Maxwell Colonna-Dashwood a termesztéstől és szüreteléstől kezdve a pörkölésen és őrlésen át a főzésig több száz szócikkben mutatja be a kávé élvezetét befolyásoló valamennyi kulcsfontosságú tényezőt. A könyv megjelenését a Kotányi Hungária Kft. támogatta.Kiadás éve: 2024Oldalak száma: 264 oldalKötésmód: kartonISBN: 9789635655618EAN: 9789635655618

  • Az előrehaladt borkezelés és pincegazdászat ismertetése és gyakorlati útmutatás

    3 700 Ft
    -20%

    2 960 Ft
    Raktáron

    Az előrehaladt borkezelés és pincegazdászat ismertetése és gyakorlati útmutatás

    Nemzeti Örökség Kiadó
     
    Gyürky Antal, névváltozat: Gyürki (Felsőszelény, 1817. március 12. - Dorog, 1890. július 31.) magyar borász, mezőgazdász, királyi kataszteri felügyelő, lapszerkesztő, borászati és közgazdasági szakíró. Könyve kiváló szakkönyve a borászat és a pincegazdászat témájának. Ahogy a könyv címe is mutatja - a szürettől, a borászati eszközök használatáig, a bor kezelésétől, a pince működtetéséig szinte minden témát bemutat, hogy a bor minél tisztább és értékesebb lehessen. A könyv az eredeti kiadás reprint változata.Kiadás éve: 2024Oldalak száma: 143 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9786156788290EAN: 9786156788290

  • Nagyszüleink kenyere mentesen

    8 900 Ft
    -15%

    7 565 Ft
    Raktáron

    Nagyszüleink kenyere mentesen

    HVG Könyvek kiadó
     
    Mi a kívül ropogós, belül foszlós mentes kenyér titka? Lehet-e a gluténmentes péksütemény valódi kulináris élmény? Horváth Judit közel 100 mentes receptje között mindenki megtalálhatja a kedvencét. Kenyérfélék és péksütemények színes palettáját vonultatja fel, az egyszerű vidéki cipótól kezdve az alternatív liszttel készült és gabonamentes kenyereken át az ünnepi fogásokig, de megkóstolhatjuk a nagyvilág kenyereit is. Nem tiltólistás többé a bagett és a pizza, a kakaós csiga és a túrós batyu, a lángos és a croissant, ráadásul a mentes változat is ízletes és foszlós, sőt még egészséges is, hiszen mind mesterséges adalékanyagok nélkül készült. A szerző a receptek mellett megosztja a mentes sütés minden titkát, az alapanyag-ismerettől kezdve a kovászolásig, a kelesztésig és a sütésig, sőt a tárolásra és a maradék felhasználására is remek ötleteket ad. Nagyszülei kenyérsütési hagyományait megőrizve - ahol szükséges, modernizálva - könyve egyszerre tiszteleg az étel és az ősök előtt. Horváth Judit cukrász, a Mentes Kovászműhely Facebook-csoport alapítója. A Fenséges mentes sütemények és a Fermentált konyha című könyvek társszerzője. Mentes főzőtanfolyamokat tart, recepteket fejleszt. A könyvet a Nagykun 2000 Mg. Zrt. támogatta.Kiadás éve: 2024Oldalak száma: 344 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789635655489EAN: 9789635655489

  • Megúszós kaják 3.

    7 990 Ft
    -15%

    6 792 Ft
    Raktáron

    Megúszós kaják 3.

    Street Kitchen Kiadó
     
    Nem akartam megúszni, hogy még egy MEGÚSZÓS KAJÁK könyvet összerakjak nektek, szóóóóóóval íme! Szerencsére az előző két kötetet imádtátok, amit nem is csodálok, mert ugyan ki akarná a fél életét a konyhában tölteni, ha gyorsan és egyszerűen is összedobhat valami finomat? Na ugye! És akkor a mosogatásról meg takarításról még nem is mondtam semmit. Ezt a szakácskönyvet is telepakoltam villámgyorsan elkészíthető, de cseppet sem unalmas vagy egyhangú receptekkel, a hideg és meleg levesektől a frankó egyedényes ételeken és tésztákon át a legédesebb desszertekig. Akár egy laza vasárnapi családi menüről van szó, akár a haverok jönnének át vagy csak magadnak főznél valami rapid vacsit, kapd le a polcról ezt a könyvet és válassz a 103 kipróbált, tuti biztosan működő recept közül. Bátran ki merem jelenteni, hogy nem lesz nehéz ezek után megtalálni a választ az élet nagy kérdésére: na, mi legyen ma a kaja?Kiadás éve: 2024Oldalak száma: 254 oldalKötésmód: keménytábla, védőborítóISBN: 9786156686015EAN: 9786156686015

  • The Witcher hivatalos szakácskönyv

    10 999 Ft
    -10%

    9 899 Ft
    Raktáron

    The Witcher hivatalos szakácskönyv

    Alexandra Könyvesház Kft.
     
    A Vaják világában nem csak halálos bestiákkal, szörnyű átkokkal sújtott hercegnőkkel és hataloméhes varázslókkal találkozhatnak az utazók, hanem ínycsiklandóbbnál ínycsiklandóbb ételekkel is. A Kontinens minden tájának megvannak a jellegzetes ízei, legyen szó a vadregényes északi királyságokról, a szélfútta Skellige-szigetekről, Toussaint tündérmese hercegségéről, avagy a vajákok ősi erődítményéről, Kaer Morhenről. A hétpróbás rajongók által írt The Witcher hivatalos szakácskönyv 78 izgalmas receptet tartalmaz, amelyek híven tükrözik a Vaják világának sokszínűségét, miközben a hozzávalók túlnyomó többsége egyszerűen beszerezhető a boltokban és a piacokon. Csillapítsuk éhségünket egyszerű, de annál ízletesebb helyi fogásokkal, miután végre menedékre leltünk Velen mocsarakkal és szörnyekkel teli földjén; kóstoljunk meg messzi vidékekről érkezett egzotikus finomságokat Novigrad kikötővárosában; lakmározzunk friss halakból Skellige viharos szigetein; ízleljük meg Toussaint napsütötte földjének javait, és merészkedjünk el Kaer Morhen komor erődítményébe, hogy megtudjuk, mit esznek a híres-hírhedt vajákok, amikor épp nem szörnyekre vadásznak. Akár a regények rajongói, akár a játékok veteránjai, akár a tévésorozat szerelmesei vagyunk, a The Witcher hivatalos szakácskönyv nélkülözhetetlen kiegészítője konyhánknak.Eredeti név: The Witcher Official CookbookKiadás éve: 2024Oldalak száma: 256 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789635827039EAN: 9789635827039

  • Kenyérre valók

    4 500 Ft
    -10%

    4 050 Ft
    Raktáron

    Kenyérre valók

    Sziget Könyvkiadó
     
    60 különböző sós vagy édes kence, szendvicskrém és mártogatós frissen készítve Legyen akár vegetáriánus vagy vegán, édes vagy pikáns, reggeli vagy vacsora, esetleg egy ízlésesen elrendezett vajkrémes tál (azaz a mostanában divatos butter board) - ebben a több mint 60 receptet bemutató könyvben hatalmas választékot találunk a minden ízlésnek megfelelő, házi készítésű szendvicskrémekből. A bestseller szerző, Valesa Schell minden recepthez kenyeret is ajánl, és rengeteg ötletet ad a megmaradt krémek felhasználására, például tésztaszószok, mártogatósok vagy töltelékek formájában. Hasznos extraként a könyv számos elkészítési módot javasol a vegán alapanyagokhoz, például a sajtokhoz, joghurtokhoz, amelyekből ízletes vegán szendvicskrémek készíthetők.Kiadás éve: 2024Oldalak száma: 168 oldalKötésmód: fűzveISBN: 9786155723704EAN: 9786155723704

  • Gasztro Bookazine - Air fryer

    3 690 Ft
    -10%

    3 321 Ft
    Raktáron

    Gasztro Bookazine - Air fryer

    IQ PRESS KFT.
     
    Kiadás éve: 2024Oldalak száma: 128 oldalKötésmód: kartonISBN: 9772677008733EAN: 9772677008733

  • Snoop Dogg bemutatja: A minden lében kanál fickó

    10 499 Ft
    -10%

    9 449 Ft
    Raktáron

    Snoop Dogg bemutatja: A minden lében kanál fickó

    Alexandra Könyvesház Kft.
     
    Az Öböltől LA-ig, a kaliforniai dupla dinamit azért van itt, hogy megmutassa, hogyan főzhetsz úgy, mint egy igazi nagykutya. Frissen, forrón érkezik 40 Fonzarelli konyhájából a minden lében kanál fickóval egy csomó jóság, frissítő koktélok, hajmeresztő szendvicsek és durván jó air fryeres főfogások, hogy legyen mivel flexelni a haveroknak. Fel a partiszemüveggel, kapd elő a kötényt, pakold ki a hűtőt, és készüljön a zaba! Lángolóan csípős, mac 'n' cheese-es Cheetos-falatok Csípős-fincsi káposztaköret Kukoricakenyeres rizs Garnéla kukoricakásával Adobo oldalas Banános-karamelles lumpia ...és vágod, hogy ez még semmi, haver?Eredeti név: Snoop Dogg Presents Goon with the SpoonKiadás éve: 2024Oldalak száma: 190 oldalKötésmód: cérnafűzött, keménytáblásISBN: 9789635827862EAN: 9789635827862

  • Kenyér

    8 999 Ft
    -10%

    8 099 Ft
    Raktáron

    Kenyér

    Alexandra Könyvesház Kft.
     
    KENYÉR szenvedéllyel MŰALKOTÁSOK A SÜTŐBŐL - A különleges alapanyagok és a művészi formázás új szintre emelik a kenyérkészítés mesterségét. FELEJTHETETLEN ÍZEK - Az 50 különleges recept - a pezsgős-virágos kenyértől a diós-körtés fougasse-on át a zsályás-citromos bagettig - csodás kalandozásra hív az ízek birodalmában. HASZNOS INFORMÁCIÓK - A részletes bevezető, a lisztkisokos és a szómagyarázat segítenek eligazodni a kenyérsütés rejtelmeiben.Eredeti név: Brot Die Kunst des BackensKiadás éve: 2024Oldalak száma: 192 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789635828425EAN: 9789635828425

  • Magyarország finom - András-naptól vízkeresztig

    11 700 Ft
    -2%

    11 499 Ft
    Raktáron

    Magyarország finom - András-naptól vízkeresztig

    StratComm Kft.
     
    Borbás Marcsi érzelmekkel átszőtt könyvsorozatának negyedik kötete ezúttal az év legszebb időszakán kalauzolja át az olvasót. A magyar gasztronómia nagy utazója a disznóvágáskor készülő ételeket, a tradicionális böjti recepteket, a karácsonyi és szilveszteri hagyományos fogásokat és a legfinomabb ünnepi süteményeket válogatta össze. Olyan ízeket, emlékeket és érzéseket idéz meg, melyek mindannyiunkban ott vannak, és elég egy apró kis szikra, hogy felidézzük őket. Gasztronómiai identitásunk fontos mozaikdarabkái ezek az ételek, őrizzük meg őket a jövendő generációk számára is. Kiadás éve: 2024 Oldalak száma: 240 oldal Kötésmód: kemény kötés ISBN: 9786158057660 EAN: 9786158057660

  • Bolygómentő szakácskönyv konyhai mágusoknak

    4 790 Ft
    -10%

    4 311 Ft
    Raktáron

    Bolygómentő szakácskönyv konyhai mágusoknak

    Gingko Kiadó Kft.
     
    A konyha az otthonunk bűvös, varázslatokkal teli területe, és olyan sokféle lehet, ahányan csak vagyunk. Minden pörcög, pöszög, szuszog, sistereg, akár egy valódi boszorkánytanyán. Van, aki a tökéletességet szereti, van, akit a kreatív alkotás öröme vonz. Létrehozni valami újat furcsa hozzávalókból, aztán addig gyurmázni, formázni, amíg finom étel nem lesz belőle. És olyan is akad, aki egyszerűen csak szeretne másoknak örömet szerezni. A főzés tényleg az a terület, ahol szinte bárki megtalálhatja a saját útját. NA DE MITŐL LESZ A KONYHA KÖRNYEZETTUDATOS? Készíts egészséges, zöldségekben gazdag finomságokat! Vásárolj hulladékmentesen, éljenek a többször használatos szatyrok! Használd fel az alapanyagok minél nagyobb részét! Kerüld az élelmiszerpazarlást! Figyeld meg, hány kilométer van a vacsidban, és csökkentsd le azt! Válassz helyben készített, termesztett, gyártott termékeket! A zöldségeket és a gyümölcsöket leginkább szezonjukban fogyaszd! Csökkentsd a konyhában keletkező hulladékot, ha teheted, komposztálj! A konyhai garázdálkodáshoz kétségtelenül szükség van némi bátorságra és kísérletező kedvre. De ha egy picike szikrát is érzel magadban: főzz! Mert főzni jó! Főzni menő! Légy a konyha bolygómentő mágusa! AJÁNLOTT KOROSZTÁLY: 8-14 ÉVKiadás éve: 2024Oldalak száma: 159 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9786156326430EAN: 9786156326430

  • A szőlők felújítása

    3 500 Ft
    -10%

    3 150 Ft
    Raktáron

    A szőlők felújítása

    Nemzeti Örökség Kiadó
     
    A magyar földön a magyar embernek szívhez nőtt növénye a szőlő és valami emberfeletti erő adja hozzá azt a forgótőkét is, amit a mai modern kor gazdasági élete úgy megkíván. Ez a forgótőke azonban a verejték, a szorgalom, az akarat! Kevesebb kamattal is megelégszik és maradandóbbat alkot. E könyv is ilyen tőkeként kezelendő. Megvan benne mindaz, ami hasznos és bölcs volt, kiegészítve mindazzal, ami újítás, ami a mai fejlődésnek és iránynak megfelel. Egy kiváló gyakorlati szőlőisme.Kiadás éve: 2024Oldalak száma: 72 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9786156788467EAN: 9786156788467

  • A hivatalos Birmingham bandája szakácskönyv

    8 990 Ft
    -15%

    7 642 Ft
    Raktáron

    A hivatalos Birmingham bandája szakácskönyv

    Kossuth Kiadó
     
    Mindig is meg akartad kóstolni, amit Birmingham bandája evett? A világszerte nagy sikerrel játszott sorozat (Peaky Blinders) első hivatalos szakácskönyvéből megkóstolhatjuk a Shelby család kedvenceit, és elmerülhetünk a Birmingham bandája kulináris élményeiben. Az 50 ínycsiklandó receptet a hírhedt banda tagjainak ikonikus helyei ihlették a The Garrison bártól a csillogó Eden Clubon át a fényűző Arrow House-ig. Akár a sorozat lelkes rajongói vagyunk, akár csak megszállottan szeretünk főzni, ezzel a különleges könyvvel felfedezhetjük Shelby-ék nem mindennapi világát.Kiadás éve: 2023Oldalak száma: 144 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789635448746EAN: 9789635448746

  • Fenntartható konyha

    7 990 Ft
    -15%

    6 792 Ft
    Raktáron

    Fenntartható konyha

    Kossuth Kiadó
     
    A Fenntartható konyha kedvcsináló, praktikus útmutató ahhoz, hogyan vásároljunk, főzzünk és együnk a környezet szempontjából kedvező módon. A szerzők, a The Sustainable Food Story elnevezésű szervezet alapítói, Abi és Sadhbh abban segítenek, hogy miként alakítsuk át a konyhai szokásainkat ahhoz, hogy környezetbarátabb módon élhessünk. Legyen szó akár arról, hogy hol a legjobb vásárolni, mihez kezdjünk a maradék citrommal, vagy hogyan lehet a környezet károsítása nélkül a leghatékonyabban takarítani, a Fenntartható konyha foglalkozik mindennel, ami ahhoz kell, hogy másképp gondolkozzunk az élelmiszerekről és a konyháról. És mindezt úgy, hogy ettől mi és a bolygó is egészségesebbek legyünk. Ha ezt a szemléletmódot követjük, pénzt spórolhatunk, kapcsolatot teremthetünk a hasonlóan gondolkodókkal, jobb ételeket készíthetünk, és közben még kíméletesek is lehetünk a Földdel. A szemléletformálást megkönnyítő apró változtatások és az élelmiszer-pazarlást csökkentő receptek mellett a könyv számos megvalósítható módszerrel segít abban, hogy mi is mielőbb a nélkülözhetetlen változás részesei lehessünk.Kiadás éve: 2023Oldalak száma: 176 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789635449057EAN: 9789635449057

  • Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon?

    6 800 Ft
    -15%

    5 780 Ft
    Raktáron

    Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon?

    HVG Könyvek kiadó
     
    Az Amazon #1 kávékönyve Legyen a kedvencünk forró vagy jeges, rövid vagy hosszú, tejhabos vagy egy dupla eszpresszó, mindannyian olyan kávét szeretnénk inni otthon is, amilyet a profi baristák készítenek. De milyen szempontok alapján vásároljunk kávét? Melyek a legfontosabb kellékek és hogyan használjuk azokat helyesen? Milyen az ideális szemcseméret a kedvenc kávénkhoz? Mitől lesz krémes és könnyed a tejhab? James Hoffmann barista világbajnok, akit a világ legjobb kávészakértőjének tartanak, új könyvében megosztja velünk a legjobb kávé elkészítésének titkait a kávéfőzés alapjaitól a különböző kávétípusokig.Kiadás éve: 2023Oldalak száma: 224 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789635653492EAN: 9789635653492

  • Bakonybéles

    4 500 Ft
    -15%

    3 825 Ft
    Raktáron

    Bakonybéles

    Szent Mauríciusz Monostor - Ab Ovo
     
    Míg Nagy Ferenc Károlyné - Toókos János OSB BAKONYBÉLSZÍN című könyvében a bakonybéli monostor ünnepi ételeiből kínáltunk válogatást, ebben a kötetben a böjtös fogások sorakoznak. Perjelünk bevezetőjéből kiderül: a szerzetesi böjt lényege nem a koplalás. Ételeink ilyenkor is táplálóak és jóízűek, csak éppen nem akármit eszünk, vagy nem annyit, mint máskor. Szerzetesi szakácskönyveket Magyarországon lámpással keresve se nagyon találunk: a csíksomlyói ferencesek 1690-es években keletkezett, s utóbb a protestáns nyomdász, Misztótfalusi Kis Miklós neve alatt elhíresült receptgyűjteményén kívül csak a csornai premontreiek adtak ki egyet a közelmúltban. Pedig a monostorok, rendházak konyháin most is érdemes bekukkantani a fedők alá: másfél ezer éves szabályok irányítják a szakácsokat - itt, Bakonybélben Borikát és János testvért -, akik mai alapanyagokból, mai eszközökkel, mai embereknek főznek. Hogy milyen szabályok? Könyvünk olvasói ezekkel is megismerkedhetnek. Melyik időszakban, milyen jeles napokon böjtölünk, hogyan lehet összeegyeztetni a böjtöt az ünnepnapokkal, mit egyen az ember, ha egyszerre kell fát vágni vagy havat lapátolni és megtartani a fogadalmat... Ételeink takarékosak és egyszerűek, bárki elkészítheti őket. A legolcsóbb, leghétköznapibb hozzávaló is Isten ajándéka, s a keveset is többnek érezzük, ha a közös asztalnál, szeretetben mondunk érte a tányér fölött áldást és köszönetet. Legyen része ebből mindenkinek. Készült a Szent Mauríciusz Monostor és az Ab Ovo Kiadó közös kiadásában. A könyv megjelenését az NKA támogatta.Kiadás éve: 2023Oldalak száma: 192 oldalKötésmód: füles, kartonáltISBN: 9786155640612EAN: 9786155640612

  • Finom hentesáruk könyve

    3 500 Ft
    -15%

    2 975 Ft
    Raktáron

    Finom hentesáruk könyve

    Nemzeti Örökség
     
    A kötet 1909-ben jelent meg először és utoljára, annak ellenére, hogy a legkiválóbb ismertetéseket nyújtja a különböző húskészítményekkel kapcsolatban. Ritka hentesipari szakkönyv, mely számos receptet tartalmaz. A kötet érdekessége az, hogy a húsok tartósításától, a különböző kolbász- és szalámifélék és egyéb felvágottak, mint például a hurkák, a disznósajtok és a szalonnák elkészítésének módjáról ad kimerítő felvilágosítást. A kötet végén, önálló fejezet mutatja be a kóser hentesáruk, valamint a lóhúsáruk receptjeit és azok elkészítési módját. Ezért ajánljuk mindazok számára, akik a húskészítmények kedvelői és érdeklődnek a hentesipar titkai iránt.Kiadás éve: 2023Oldalak száma: 216 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9786156385758EAN: 9786156385758

  • Séfasztal a kert végében

    8 900 Ft
    -15%

    7 565 Ft
    Raktáron

    Séfasztal a kert végében

    HVG Könyvek kiadó
     
    Nincs finomabb, mint a saját kertünkben termett, friss nyersanyagokból készült étel! A kert mindig a természethez való kapcsolódás lehetőségét jelenti. Micsoda élmény végigkísérni egy mag útját: elvetjük, palántává cseperedik, termést hoz és a konyhába, majd a tányérunkra kerül. A "kertből az asztalra" elvet követve egészségesen és fenntarthatóan élhetünk és étkezhetünk. Horváth Gábor és Török Patrícia - A Séf és a Kertész élménykertészet és kertétterem séfje és kertésze - személyes történetükön keresztül mutatják be az élményszámba menő zöldségtermesztés és a minőségi gasztronómia világát. Pati sokéves tapasztalatait, praktikáit osztja meg a kertészkedésről. A legfontosabbak, hogy megtaláljuk a harmóniát a természettel; csodáljuk és tiszteljük a madarak, rovarok alkotta szimbiózist; szinte együtt lélegezzünk a kerttel. Így vegyszerek nélkül termeszthetünk minőségi alapanyagokat a legalapvetőbb zöldségektől az egzotikusként ismert növényekig. Gábor - aki többek között a Gault Millau Év Étterme-díjas, mádi Gusteau Kulináris Élményműhely konyhafőnökeként dolgozott, a kertjük terméseiből készíti káprázatos fogásait. Célja, hogy népszerűsítse a zöldséghangsúlyos táplálkozást, és a legjobb alapanyagokból készült, finom ételeket kínáljon a hétköznapokban is. Izgalmas receptjeit kipróbálva megtapasztalhatjuk a kreatív főzés örömét és sikerélményét.Kiadás éve: 2023Oldalak száma: 300 oldalKötésmód: kemény kötésISBN: 9789635652822EAN: 9789635652822

  • Ipari likőrgyártás

    4 100 Ft
    -15%

    3 485 Ft
    Raktáron

    Ipari likőrgyártás

    Nemzeti Örökség
     
    A magyar szakirodalomból mindezidáig hiányzott egy olyan nagyobb önálló munka, mely a likőrgyártás elméleti és gyakorlati tudnivalóit felöleli. A munka elsősorban a gyakorlati likőrgyártás érdekeit képviseli, az elméleti alapokból csak annyit vettünk fel a könyv anyagába, amennyi a gyakorlati tudnivalókat, a helyes és tudatos munka érdekében, kellőképpen megmagyarázza. A könyv számtalan érdekességet közöl, így többek között a likőrök történeti ismertetésével, a pálinka és rumgyártással, a likőrök ízesítésével, illatosításával, színezésével kapcsolatban, de külön "drogszótár" is található, ami a használatban lévő zamatanyagot bemutatja. A könyv az eredeti kiadás reprint változata.Kiadás éve: 2023Oldalak száma: 194 oldalKötésmód: puhatáblás, ragasztókötöttISBN: 9786156385871EAN: 9786156385871

  • 30 perces finomságok

    7 990 Ft
    -15%

    6 792 Ft
    Raktáron

    30 perces finomságok

    Vendom
     
    Vajon mire elég 30 perc? Megnézni a következő részt a sorozatból? Elolvasni néhány oldalt a könyvből? Rendet rakni a hűtő két polcán? Lehetséges. Elég azonban arra is, hogy megfőzz egy olyan ételt, aminek egyaránt örül majd a hasad, az ízlelőbimbóid és a pénztárcád is. A 30 perces finomságok szakácskönyve Neked készült, és azoknak, akik szeretnek finomat enni, de nincs idejük a hosszas főzőcskézésre, nincs túl sok tapasztalatuk a könyhában, vagy éppen nem költenénk egy vagyont az étkezésekre. Akár a hagyományos ételeket kedveled, akár kipróbálnád az exotikus ízeket, mi segítünk elkészíteni őket. A szakácskönyv oldalain 95 könnyen és gyorsan elkészíthető, finom és olcsó receptet találsz. Nincsenek bonyolult eljárások Mindenkinek jut belőle (húsevőnek, vegetáriánusnak, édes és a sós csemegék kedvelőjének) Hazai klasszikusok és külföldi inspirációk A desszerteket mintha nagyanyánk készítette volnaKiadás éve: 2023Oldalak száma: 208 oldalKötésmód: kartonISBN: 9788088387770EAN: 9788088387770

  • Mi legyen a maradékokkal?

    2 980 Ft
    -15%

    2 533 Ft
    Raktáron

    Mi legyen a maradékokkal?

    Sziget Könyvkiadó
     
    A könyv a fenntartható életmód gyakorlásához kíván segítséget nyújtani. Bárki elhatározhatja, hogy nap mint nap, bárhol legyen is éppen, arra törekszik, hogy minél kíméletesebben bánjon az erőforrásaival, és úgy készítsen ételeket, hogy gyümölcsöt és zöldséget teljes mértékben hasznosítja. Ez a hozzáállás önmagában hordozza jutalmát, hiszen kreatív és ízletes receptekkel csak gazdagabb lesz az étrendünk. A héjak, szárak és más alkatrészek olyan új alapanyagokként szolgálnak, hogy szinte semmi nem megy veszendőbe. És arról mindenkit biztosíthatok, hogy így főzni még szórakoztató is!Kiadás éve: 2023Oldalak száma: 128 oldalKötésmód: fűzveISBN: 9786155723605EAN: 9786155723605


Rács Lista