A kínai konyha kultúrtörténete

A kínai konyha kultúrtörténete

Előrendelhető
Megjelenés: 2025-11-13
A kínai konyha kultúrtörténete
Eredeti név:
Invitation to a Banquet: The Story of Chinese Food
Kiadó:
Kötésmód:
kemény kötés
Oldalak száma:
356
Megjelenés:
2025
Várható megjelenés:
2025-11-13
9 990 Ft -10% 8 991 Ft
Leírás / termék jellemző
Fuchsia Dunlop könyvét sokan az egész nyugati világ legjobb, legátfogóbb kínaikonyha-történeti művének tartják. Magyar nyelven biztosan nem jelent meg hasonló színvonalú,mélységű kötet a világ talán leghatalmasabb konyhakultúrájáról. Ne szakácskönyvre számítson az olvasó, nem ebből fogja megtanulni az erős-savanyú leves vagy az ötízű csirke receptjét, bár a kínai konyha néhány fontosabb és ismertebb ételéről, eredetükről, elkészítésük helyi változatairól olyan információkat is megtudhat, amelyek nagyszerűen beépíthetők a napi konyhai gyakorlatba. A brit szerző évtizedek óta a terület első számú nyugati szakértőjének számít, összesen hét kötetben és számtalan újságcikkben, tanulmányban ismertette meg a nyugati közönséget a kínai konyha (valójában: kínai konyhák) történetével, filozófiájával, technikáival, receptjeivel. Mind közül ez a legátfogóbb, legnagyobb ívű és legsikeresebb műve. A kínai konyha gyakorlatilag már a rendszerváltás pillanatában megjelent Magyarországon is, és villámgyorsan elterjedt. Mára az éttermi kínálat meghatározó szelete országszerte,de kifejezetten az utóbbi évek fejleménye, hogy - főleg Budapesten - megjelentek a magasabb minőségi kategóriájú, jobb alapanyagokkal, precízebb technikával dolgozó kínai éttermek, sőt egyre-másra nyílnak a regionális ízeket - szecsuani, kantoni, tajvani, hsziani stb. - kínáló helyek is. Ezzel együtt megjelent a kínai vagy általában ázsiai konyhák iránt mélyebben érdeklődő, igényesebb közönség is. Elsősorban nekik lesz izgalmas, olykor megvilágító erejű olvasmány ez a rendkívül információgazdag könyv.
+ Mutass többet