A Tini nindzsa teknőcök pontosan az a történet, vagy inkább "szuperhős" csapat, amelyiknek olyan jelentős alapja van, hogy nehéz lehet elrontani. A teknősök karakterei zseniálisak, lényegében tökéletesen össze vannak rakva, a múltjuk ehhez mérten szerteágazóan széles és komoly.

Tini nindzsa teknőcök

Cowabunga!

 

            A Tini nindzsa teknőcök pontosan az a történet, vagy inkább "szuperhős" csapat, amelyiknek olyan jelentős alapja van, hogy nehéz lehet elrontani. A teknősök karakterei zseniálisak, lényegében tökéletesen össze vannak rakva, a múltjuk ehhez mérten szerteágazóan széles és komoly.

            Több verzió és alternatív világ készült már, főleg mesében, és nagyon sok filmes adaptációval próbálkoztak, persze első sorban rajzfilm, animáció terén. Korábbról akad két élőszereplős verzió is, ami még manapság is képes bájos lenni, de az akkori időben, '90-es évek, varázslatosan hatott. Az első rész legalábbis.

            Valahogy a lényegi rajzfilm és képregény eszenciáját sosem sikerült teljes mértékben visszaadni, csak nyomokban, ami annak is betudható, hogy a karakterek tényleg tökéletesen lettek kitalálva, megalkotva. Bár előfordultak nagyon gyenge megvalósítások, kinézetek, főleg modernebb átgondolásokban, a címszereplő film ezen a téren szerencsére nagyon masszív lett! Illetve túlságosan is...

            Lényegében faék egyszerűségű sztori volt eredetileg, amivel nem is volt gond, mert nem a nagy-nagy megdöbbentésen, összefüggéseken és hasonlókon volt a hangsúly, hanem szimplán a szórakoztatáson, és némi nemesebb tanításon. Mostani filmünk ezen túl mutat, és a jól bevett szokásokat, divatokat követve próbál mindent összefüggésbe hozni mindennel. Ez számomra kesernyés szájízt eredményez, pont úgy, mint April teljes mértékben jellegtelen személyisége. A történet a klasszikus világuralmi céltól eltekintve egy helyben tögyög két látványorgiás akció jelenet között.




            Szóval mielőtt negatívan ízekre szedném az ötlettelen forgatókönyvet, párbeszédeket, jeleneteket, és magát a történetet, inkább szögezzük le azt, hogy a szokásos átlagot kapjuk, ami csalódás. Ezzel szemben a teknősök merészebbek lettek külalakban, ami kissé furcsa, viszont valahogy mégis szimpatikus. Oké, talán nem kellett volna ekkora batár izomkolosszusokat kihozni belőlük, azonban valahogy mégis működik a dolog, legalábbis én szemet tudok hunyni e felett, és még tetszik is valamelyest.

            Michelangelo hozza a maga humoros, laza formáját, ami hibátlan, viszont Donatello iszonyatosan bénára sikeredett a szemüveggel... Oké, ez még a kisebbik gond, mert a nagyobbik Zúzó... Sok formában megjelent már, és többnyire mindegyikben volt valami pozitívum, főleg a klasszikusabban, ez a mostani erősen gépesített, majdnem teljes mértékben a Wolverine 2-ből koppintott Ezüst Szamuráj utánzat, nos, ez egy kicsit bőven minden elképzelést súlyosan alul múl. S tulajdonképpen számomra ez a legnagyobb hiba az egész filmben, mert egyébként jól van összerakva.

            Nem kiemelkedő alkotás, mégis bőven megéri megnézni! A teknősök miatt feltétlen, a fantasztikus látvány miatt szintén, az akciók, verekedések, mind-mind azt sugallják, hogy "ne hagyj ki minket!", és ez valóban így van. Még April jelentéktelenebb megnyilvánulása sem olyan zavaró, elfogadható, akárcsak az új gondolat és összefüggés a kezdeteket illetően, mert itt eleve kísérletezgetek a teknősökön, holott eredetileg amolyan "véletlen" folytán lettek azok, amik. S az a háttértörténet jobban tetszik, mint ez az új modern, de valójában ez is elfogadható, és fölösleges belekötni.

            Szóval lényegében minden a helyén van, poénok röpködnek, és van olyan, ami ráadásul nagyot is üt, izgalom szintén akad, csak valahogy Zúzó... Aki szemet tud hunyni ezen, aki képes elvonatkoztatni, elfogadni, az nem csalódik! Aki nem ismeri a teknősöket, annak éppen itt az ideje, hogy megbarátkozzon velük, mert megéri! Összességében ezt a filmet érdemes megnézni, mert tulajdonképpen nincs vontatott, unalmas jelenet benne, könnyedén elsuhan az a bő másfél óra, amennyi a játékidő. Esti kikapcsolódásnak mindenképpen tökéletes! Aki meg teknőc rajongó, annak feltétlen be kell gyűjtenie ezt az alkotást is. Persze, aki látványosabb akció vígjátékra vágyik, annak is kihagyhatatlan ez a mű!

            S ha már begyűjteni...  Végre ismét komoly választás elé kerül az ember! A szimpla DVD film verzióhoz ha nem is tucatnyi, de némi extra kisfilmet adnak, főleg a forgatásról, készületekről, stb.


A tini nindzsa teknőcök DVD film





            A Blu-ray film változat természetesen ismét jobb a DVD film-nél, ha nem is fényévekkel, de kapunk egy alternatív befejezést, videoklipet, illetve a videokliphez így készültet, és a 3D-be némi betekintést. Persze, mindezt a DVD extrákon felül.


A tini nindzsa teknőcök Blu-ray film






            Aztán akad még itt egy simább 3D-s Blu-ray film kiadás, ami sok mindennel nem kecsegtet, ellenben a fémdobozos alternatívája sokkal csábítóbb! Mert azon nem csak a 3D van Blu-ray lemezen, hanem a 2D-s változat is, ráadásul extrákkal megfűszerezve. Úgy érzem, egy vérbeli gyűjtőnek nem kérdés, hogy mit is kell beszereznie..!


A tini nindzsa teknőcök 3D Blu-ray Limitált fémdobozos kiadás









Cikk megosztása