Többnyire a jövő bizonytalan. Nagyon is. Még annál is jobban! Ám van olyan különleges pillanat, de főleg képesség, amikor napról napra egyre biztosabb! Illetve halálról halálra. Vagy életről életre? Valamelyik a kettő közül. Az utóbbi talán egy aprócskát helytállóbb esetünkben.

A holnap határa


Újra és újra és újra…


    Többnyire a jövő bizonytalan. Nagyon is. Még annál is jobban! Ám van olyan különleges pillanat, de főleg képesség, amikor napról napra egyre biztosabb! Illetve halálról halálra. Vagy életről életre? Valamelyik a kettő közül. Az utóbbi talán egy aprócskát helytállóbb esetünkben.


    Kifejezetten szeretem a sci-fi filmeket, amikből nem vagyunk annyira elárasztva, és amik érkeznek nos, finoman írva is igen gyatrák. Nem a látvánnyal van baj többnyire, sokkal inkább a történettel, viszont vannak kivételek, szerencsére, mint pl. A holnap határa.

    Még a Godzilla marketinges ízelítős mozivetítésén volt szerencsém közel 20 percnyi ízelítőt kapni eme alkotásból, és elsőre meggyőzött A holnap határa, szóval kifejezetten vártam, még abban a tudatban is, hogy ismét egy adaptációról van szó. De már egészen megszoktam. Azon lepődnék meg, ha valami saját ötlet készülne egyszer, de olyasmitől nem kell tartani.



    Tudom, ne ragozzam túl a bevezetést, ami felvezetés, és ami többnyire elviszi az írásom felét, vagy még többet, és nyilván vannak, akik nem ismerik a történetet, nos, röviden: az emberiség erősen kihalófélben van, mert egy szuper faj totális megszálló/kiirtó háborút indított fajunk ellen, és bőven fölényben vannak. Főszereplőnknek azonban a sok esetlenség ellenére sikerül végeznie eggyel, ráadásul oly módon és olyannal, ami révén az időutazás képességére tesz szert. Ez csak rövidtávon működik, és csak egy oldalúan: ha meghal, néhány órával korábbi időpontban tér magához, ami helyenként 1-2 nap is lehet.

    Hamar kiderül, hogy korábban más is rendelkezett eme képességgel, és most céltudatosabban próbálják felhasználni ezt az adományt a szuperlények ellen, hogy ez a Föld nevezetű bolygó továbbra is az embereké maradjon, és lelkesen pusztíthassuk kedvünkre. Mert mi pusztíthatunk, kiirthatunk más fajokat, az nem bűn, de ha velünk tennék meg, az már több mint irgumburgum lenne!



    Tény, hogy a látvánnyal most sincs gond. Az akció jelenetek meg nagyon zúzósak, öröm nézni! Tom Cruise jól hozza a töketlen katonai marketingest, aki aztán egészen gyorsan, néhány tucatnyi elhalálozást követően, Megváltóként kezd tündökölni, de legalábbis amolyan akcióhősként. Van pár nagyon ütős beszólás is, a romantikus szál viszont felemás. Működik-működik, ám túlzott, és helyenként erőltetett, de olyan is kell egy filmbe. Kötelező elem. A történetről nem írnék többet, nem egy világmegváltó. Sok sebből vérzik, rengeteg helyen bele lehet kötni, de azért egynek elmegy.

    Egynek, azonban én nem tudok elmenni amellett, hogy roppant veszélyes dolog az idővel játszani. Az ilyen történetek sűrűn megfeneklenek, és még egy Terminatornak sem igazán sikerül áthidalnia a szakadékot, bármennyire is igyekszik, de annak szemet hunyunk, mert szemet hunyunk neki, mert az egy TERMINATOR! És kész! Nincs apelláta! Bár túl nagy gond nincs itt sem egyébként, hiszen, amit kell, azt eléri a film: szórakoztat! Izgalom, humor, látványos akció, mind-mind pipa! Manapság az igényszintünk nem is terjed tovább, szóval emiatt panaszra nem lehet okunk.



    Aki szereti a sci-fit, az feltétlen nézze meg A holnap határa filmet! Ne várjon nagy durranást és hatalmas, mélységes filozófiát, azonban aki szeretne, nyugodt szívvel bemesélhet a sztoriba nagyon-nagyon sok mindent. És még annál is többet! Az akció kedvelők se hagyják ki, mert megéri a zúzásért, nagyon is bőven! Akár többször is! Nah jó, nem. Ez csúnya túlzás volt, de kétszer azért nézhető, nagy jó indulattal. Oké, tudom, biztos lesznek és vannak olyanok, akiknek nagyon bejön ez a mű, és számukra többször is nézhető, ellenben lefogadom, hogy ők a kisebbség, akik ettől még egyáltalán nem elhanyagolhatóak, de azért nah, érezni a mérleg nyelvének billenését!

    A végső kérdés, amit már sejthettek: milyen verzióban is lenne érdemes beszerezni? Nos, írhatom azt, hogy új trend figyelhető meg aprócska kis minihazánkban, és egészen helytálló az, hogy a szokásos választék van. DVD, Blu-ray, 3D-s Blu-ray és fémtokos változat. Kezdjük az elején, a „gyengébbtől”.

    Tehát, a DVD film 108 perc, többek között magyar és angol 5.1-es hang, és ezen a két nyelven felirat. Extraként kapunk két kisfilmet, egyet a fegyverekről, egyet a földönkívűliekről. Valamivel több, mint 3 kék színű papírosért, amelyen Hunyadi Mátyás díszeleg.

A holnap határa DVD film



    A Blu-ray filmet természetesen ismét jobban eleresztették a maga 113 percével, angol DTS-HD hangjával, és tucatnyi bonuszával, melyekhez magyar felirat is van. Öööööö… izé… A DVD-n is van az extrákhoz felirat csak ez lemaradt, de most pótoltam! A Blu-ray filmhez kapunk még plusz adalékot a tengerparti harcról, a realisztikus jövővilágról, kimaradt jelenetek, meg sok minden másról, amit lusták voltak feltüntetni. Vagy én voltam lusta jobban utána nézni.

A holnap határa Blu-ray film


    A 3D-s Blu-ray film kiadáshoz ismét csatolták a 2D-s Blu-ray verziót, és hogy ezt fokozzák, készítettek olyat, amit fémdobozos csomagolásban lehet beszerezni, ami tulajdonképpen még ennél a filmnél is találó. Én ezt az utóbbi változatot tanácsolnám beszerzésre, legalábbis a nagy-nagy gyűjtök számára. Ellenben az tény, hogy ennek a filmnek ott a helye egy sci-fi gyűjteményben!


A holnap határa (3D Blu-ray + 2D Blu-ray) 

 A holnap határa (3D Blu-ray + 2D Blu-ray) - Futurepack

 

Cikk megosztása