Kosár
Vadételek
39038
A vadhús egészséges, biológiai és élvezeti értéke kiváló. Fehérjében gazdag, zsírtartalma pedig jóval kisebb a hizlalt, tenyésztett háziállatokénál. A vadhús nagyobb mértékben tartalmaz nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat, rendkívül gazdag íz- és aromaanyagokban. A jellegzetes, karakteres „vadhúsíz” megfelelő előkészítéssel, fondorlatos fűszerezéssel még jobban kiemelhető, vagy éppenséggel szelídíthető. Mivel a vadon élő állatok változatos növényi táplálékot fogyasztanak, sokat mozognak, és egész életüket a szabadban töltik, húsuknak nemcsak kisebb a zsírtartalma, de rostosabb és keményebb is, mint a tenyésztett házi állatoké. Ezért a megfelelően omlós végeredmény eléréséhez alapos előkészítést igényelnek. A recepteket az erdő ihlette, a merész fűszerezés különleges ízekkel fog örvendeztetni. Rusztikus fogásokat, karakteres vadételeket, stílusos erdei desszerteket kínál a kötet a Rousseau-i gondolat jegyében: Vissza a természethez! A tartalomból: A vadhúsról A páclevekről A gombákról Az erdő gyümölcsei, a rétek fűszerei Receptek Előételek, uzsonnára, piknikre valók Fácánropogós medvehagymamártással Fácánpástétom narancsos csokikenyérrel Vajas tésztában sült vadragu Hubertusz-palacsinta Gombás gofri Gombavagdalt Gombás metélt Nimród-táska Szarvasburger Útravaló vadpástétom Levesek Vadesszencia vargányás palacsintával Tüdőstáskaleves Rabsicleves Vaderőleves medvehagymás gombóccal Fácánerőleves sajtos piskótával Erdeigomba-krémleves Zöldcsütörtöki leves Csipkebogyóleves Húsételek Tűzdelt fácánmell zöldségágyon, almapürével Fácánpecsenye ünnepi lilakáposztával Vadkacsa gyömbéres-mézes narancsmártással Vadkacsa zöldségpüréágyon Párolt vadnyúlgerinc bormártásban Vadnyúlropogós az erdő gyümölcseivel Őzcomb kenyérkéregben Őzgerinc mézes erdei gyümölccsel Citromos-rozmaringos őzsült Aszalt szilvás őz sajtkosárban Őzpörkölt szilvás derelyével Őzmáj szalonnaköntösben, nyárson Fűszeres szarvassült almás burgonyakrokettel Gombával töltött szarvassült Szarvaspörkölt bundában Fokhagymás vaddisznóoldalas Egytálételek Füves erdésztokány Zöldséges, savanyú vadbelsőség Gyöngyhagymás fácánbecsinált kelgombóccal Gombás-tejfölös fácán Vadkacsacomb elzászi módra Lencsés vadkacsa Vadnyúlgerinc vadasan Vadnyúlgombócok medvehagymamártásban Gombás vadnyúlragu Gesztenyés-kakukkfüves szarvasragu Szarvasborscs Uborkás szarvasragu Bakonyi gombás vaddisznó Káposztás muflongombóc Vörösboros muflonragu rozmaringos pogácsával Desszertek Áfonyás-levendulás kosárka Bodzapalacsinta Rózsafánk csipkebogyólekvárral Borbolyadesszert Zsályás almás táska Gesztenyés fatörzstorta A szerzőkről
Kiadás éve: 2016
Oldalak száma: 128 oldal
Kötésmód: puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 9789632785066
EAN: 9789632785066
Vadételek
A vadhús egészséges, biológiai és élvezeti értéke kiváló. Fehérjében gazdag, zsírtartalma pedig jóval kisebb a hizlalt, tenyésztett háziállatokénál. A vadhús nagyobb mértékben tartalmaz nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat, rendkívül gazdag íz- és aromaanyagokban. A jellegzetes, karakteres „vadhúsíz” megfelelő előkészítéssel, fondorlatos fűszerezéssel még jobban kiemelhető, vagy éppenséggel szelídíthető. Mivel a vadon élő állatok változatos növényi táplálékot fogyasztanak, sokat mozognak, és egész életüket a szabadban töltik, húsuknak nemcsak kisebb a zsírtartalma, de rostosabb és keményebb is, mint a tenyésztett házi állatoké. Ezért a megfelelően omlós végeredmény eléréséhez alapos előkészítést igényelnek. A recepteket az erdő ihlette, a merész fűszerezés különleges ízekkel fog örvendeztetni. Rusztikus fogásokat, karakteres vadételeket, stílusos erdei desszerteket kínál a kötet a Rousseau-i gondolat jegyében: Vissza a természethez! A tartalomból: A vadhúsról A páclevekről A gombákról Az erdő gyümölcsei, a rétek fűszerei Receptek Előételek, uzsonnára, piknikre valók Fácánropogós medvehagymamártással Fácánpástétom narancsos csokikenyérrel Vajas tésztában sült vadragu Hubertusz-palacsinta Gombás gofri Gombavagdalt Gombás metélt Nimród-táska Szarvasburger Útravaló vadpástétom Levesek Vadesszencia vargányás palacsintával Tüdőstáskaleves Rabsicleves Vaderőleves medvehagymás gombóccal Fácánerőleves sajtos piskótával Erdeigomba-krémleves Zöldcsütörtöki leves Csipkebogyóleves Húsételek Tűzdelt fácánmell zöldségágyon, almapürével Fácánpecsenye ünnepi lilakáposztával Vadkacsa gyömbéres-mézes narancsmártással Vadkacsa zöldségpüréágyon Párolt vadnyúlgerinc bormártásban Vadnyúlropogós az erdő gyümölcseivel Őzcomb kenyérkéregben Őzgerinc mézes erdei gyümölccsel Citromos-rozmaringos őzsült Aszalt szilvás őz sajtkosárban Őzpörkölt szilvás derelyével Őzmáj szalonnaköntösben, nyárson Fűszeres szarvassült almás burgonyakrokettel Gombával töltött szarvassült Szarvaspörkölt bundában Fokhagymás vaddisznóoldalas Egytálételek Füves erdésztokány Zöldséges, savanyú vadbelsőség Gyöngyhagymás fácánbecsinált kelgombóccal Gombás-tejfölös fácán Vadkacsacomb elzászi módra Lencsés vadkacsa Vadnyúlgerinc vadasan Vadnyúlgombócok medvehagymamártásban Gombás vadnyúlragu Gesztenyés-kakukkfüves szarvasragu Szarvasborscs Uborkás szarvasragu Bakonyi gombás vaddisznó Káposztás muflongombóc Vörösboros muflonragu rozmaringos pogácsával Desszertek Áfonyás-levendulás kosárka Bodzapalacsinta Rózsafánk csipkebogyólekvárral Borbolyadesszert Zsályás almás táska Gesztenyés fatörzstorta A szerzőkről
Kiadás éve: 2016
Oldalak száma: 128 oldal
Kötésmód: puhatáblás, ragasztókötött
ISBN: 9789632785066
EAN: 9789632785066